ZZ.lv ARHĪVS

Taku skrējienu seriāls “Stirnu buks” sezonu uzsāk Tērvetes kalnos (FOTO)

Agnese Leiburga, Maija Laizāne

2018. gada 12. aprīlis 11:39

3790
Taku skrējienu seriāls “Stirnu buks” sezonu uzsāk Tērvetes kalnos (FOTO)

Pērn “Stirnu bukā” piedalījās absolūts rekordskaits dalībnieku – 18 000 skrējēju un nūjotāju –, saglabājot strauji pro­gresējošu tendenci jau kopš pirmajām Āžu kalna “Stirnu buka” sacensībām 2014. gadā, ziņo sacensību organizatori.

Interesanti, ka trasēs sastopams līdzīgs skaits abu dzimumu pārstāvju – 53 procenti vīriešu un 47 procenti sieviešu. Lauvas tiesa “Stirnu buka” dalībnieku ir jauni un nobrieduši veselīga dzīvesveida cienītāji. Statistika liecina, ka “Stirnu buka” trasēs visbiežāk sastopamā skrējēja portrets ir ģimenes cilvēks vecumā no 30 līdz 40 gadiem, kurš uz sacensībām dodas kopā ar bērniem. Pagājušajā sezonā visapmeklētākais bija tieši sezonas 1. posms Ogres Zilajos kalnos, pulcējot 3367 skrējējus.

Taku skrējieni notiek pa dažāda seguma ceļiem un takām (asfalts – ne vairāk kā pieci līdz 10 procenti no distances kopējā garuma, lauku ceļi ar grants segumu, aizauguši meža ceļi, reiz bijušas takas un bezceļi, meža ceļi, stigas un takas).

Katrs no septiņiem taku skrējienu seriāla posmiem ir atsevišķas sacensības, bet dalībniekiem ir iespēja arī sacensties seriāla kopvērtējumā.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 12. aprīļa “Zemgales Ziņās”