ZZ.lv ARHĪVS

Uzņēmumi atvērto durvju dienās meklē 4000 jaunu darbinieku

zz.lv

2018. gada 9. aprīlis 14:17

432
Uzņēmumi atvērto durvju dienās meklē 4000 jaunu darbinieku

Jau 11. gadu pēc kārtas karjeras portāls prakse.lv rīko projektu “Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa 2018”, informē Prakse.lv valdes loceklis Jānis Logins. Tā laikā jaunajiem un topošajiem speciālistiem no 9. līdz 13. aprīlim būs iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu darba devējus un pieteiktos darbam un praksei. Projekta mērķis ir parādīt studentiem un speciālistiem reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt tiem veiksmīgāk integrēties darba tirgū.

Ekskursiju laikā būs iespēja iepazīties ar profesiju aizkulisēm, kā arī uzzināt par darba, prakses un vasaras darba iespējām. Mācību iestādēm kā katru gadu ir iespēja pieteikt ekskursijām arī klašu grupas. 2017. gadā jauniešu aptaujā uz jautājumu, vai bija vērts piedalīties ekskursijā, apstiprinoši atbildēja 94 procenti, savukārt 85 procenti atbildēja, ka mainījuši savas domas par iepazīto profesiju.

Šajā gadā uzņēmumi kopā piedāvā ap 4000 jaunu darbavietas, padarot šo pasākumu par lielāko nodarbinātības pasākumu gadā. Uzņēmumi vēlas klātienē iepazīties ar potenciālajiem darbiniekiem, izrādīt savu biroju un ražošanas telpas, kā arī parādīt, kāda izskatītos viņu ikdiena, ja izdomātu strādāt uzņēmumā. Uzņēmumi ir ieinteresēti atrast jaunus darbiniekus, lai veiksmīgi varētu attīstīties un sniegt savu devumu Latvijas ekonomikā. Piemēram, “IKEA” piedāvā simt jaunu darbavietu, “SEB Global Services” – 52, “Swedbank” – 40, bet “AE Partner” – 50 darbavietas.

Informācija par ekskursijām pieejama prakse.lv portālā: https://ej.uz/8mk7. Ekskursijās tiek aicināti visi interesenti.

Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, tiek piedāvāts vairāk ekskursiju – 700. Kopumā durvis vērs 19 nozaru uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām.

Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa ir Latvijā vērienīgākais jauno un topošo speciālistu projekts, kas jau 11. gadu aprīlī tūkstošiem studentu, absolventu un skolēnu ļauj klātienē iepazīt vietējos ražotājus un citus uzņēmumus, kā arī valsts iestādes. Katru gadu ekskursijām piesakās desmit līdz piecpadsmit tūkstoši interesentu, un aptuveni 7000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Ar projekta palīdzību 5390 jauno speciālistu ir pieņemti darbā.



Publicitātes foto un video