ZZ.lv ARHĪVS

Gatavojoties nakts pusmaratonam, Jelgavā sāksies koptreniņi

LETA

2018. gada 8. aprīlis 08:15

273
Gatavojoties nakts pusmaratonam, Jelgavā sāksies koptreniņi

Turpinot veselīgas tradīcijas, arī šajā pavasarī visu vecumu Jelgavas iedzīvotāji aicināti piedalīties bezmaksas skriešanas koptreniņos pilsētas ielās, aģentūru LETA informēja Sporta servisa centrs.

Veselību veicinošās aktivitātes sāksies 15. aprīlī Pasta salā, un paredzēts, ka treniņi notiks svētdienās pulksten 17 un ceturtdienās pulksten 18. Bezmaksas skriešanas koptreniņus, līdzīgi kā iepriekš, vadīs treneres Aļona Fomenko un Nataļja Gorškova, aicinot ikvienu interesentu sagatavoties Jelgavas Nakts pusmaratonam, uzlabot savu fizisko formu un iesaistīties sportiskās aktivitātēs.

Jelgavas skriešanas koptreniņu uzdevums ir palīdzēt interesentiem sagatavoties 14. jūlija Jelgavas Nakts pusmaratonam, kuram jau šobrīd reģistrējušies ap 700 dalībnieku pusmaratona distancei, desmit kilometru vai piecu kilometru distancei. Dalībnieku reģistrācija sākusies arī bērnu skrējienam un nūjošanas distancei.

Arī šogad Jelgavā deklarētiem iedzīvotājiem tiks piešķirtas bezmaksas kvotas dalībai Jelgavas Nakts pusmaratonā. Piecu kilometru distancē būs 500 bezmaksas kvotas, desmit kilometru distancē – 350, pusmaratona distancē – 250, bērnu skrējienā un nūjošanas distancē – 500. Kvotām varēs pieteikties no aprīļa vidus.

"Bigbank Skrien Latvija" seriāls 2018. gadā notiks no aprīļa līdz pat oktobrim astoņās Latvijas pilsētās, tostarp Jelgavā, un tiek organizēts ar mērķi iedvesmot ikvienu Latvijas iedzīvotāju pievērsties aktīvam dzīvesveidam, stiprināt sportiskas tradīcijas ģimenēs, kā arī atrādīt Latvijas skaistākās pilsētas un to bagātības.

Skriešanas seriāla organizatori šosezon ieviesuši būtiskus uzlabojumus, veicinot draudzīgāku sacensību gaisotni. Šogad nolemts neizcelt ātrākos bērnu skrējienu dalībniekus, bet sagaidīt visus finišā kā uzvarētājus. Skriešanas trenere un Jelgavas 4. vidusskolas sporta skolotāja Nataļja Gorškova atzinīgi vērtē šādu novitāti, jo uzskata, ka šajos skrējienos vissvarīgākais ir iepazīstināt un pieradināt bērnus pie sacensību vides.

Viņa atzīmē, ka bērnu skrējienos ir dalībnieki ar dažādu fiziskās sagatavotības līmeni. "Šīs nav vieglatlētikas sacensības, kurām notiek īpaša gatavošanās sporta speciālista vadībā. Līdz ar to starp bērnu skrējiena dalībniekiem būs arī tādi, kuriem šis ir pirmais skrējiens mūžā. Un tā jau ir uzvara," skaidro Gorškova.

Valsts simtgades gadā tiks atklāta jauna skriešanas distance ar tematisku nosaukumu – "Mans skrējiens Latvijai" –, kur ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties īsā, bet aizraujošā divu kilometru skrējienā.


Foto: Ruslans Antropovs