ZZ.lv ARHĪVS

Tornī skatāmas Ulda Zutera ainavas (FOTO)

zz.lv

2018. gada 4. aprīlis 21:24

954
Tornī skatāmas Ulda Zutera ainavas (FOTO)

Pēdējo divu gadu laikā tapušās ainavas apskatāmas jelgavnieka mākslinieka Ulda Zutera izstādē “Ainava 2016–2017” Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī.

Pedagogs un gleznotājs Uldis Zuters galvenokārt strādā eļļas tehnikā un ir izteikts reālists savā daiļradē – labprāt vairākas reizes gadā dodas plenēros un glezno. Darbi ir pilni harmonijas un iekšēja spēka, kas apliecina nodzīvotā mirkļa vienreizīgumu, piesātinātu ar vīrišķīgu, apvaldītu poētiku.

Ulda Zutera galvenais žanrs ir ainava, kaut izmēģināti spēki arī citos – portretā un klusajā dabā. Gleznotājs nemeklē populārus dabasskatus, bet atrod ko ievērības cienīgu kā pilsētas nomalēs, tā aizaugušā pamesta parka vai meža nostūrī, nejauši ieraudzītā krūmājā vai miglas ietītā malkas kaudzē. Viņam patīk gan pavasara, gan rudens krāsainība maigi saulainā laikā un jūras klaja mierīgais pelēkums kā vēstījums par pastāvību un spēku. Tad mākslinieks var izmantot savus smalka tonālista dotumus un gleznot pelēkos vai zilganīgos toņos, pieskaņojot tiem zaļganīgās un brūnīgās nokrāsas, kurās viņa talants izpaužas visskaidrāk.

“Izstādē “Ainava 2016–2017” būs aplūkojamas Ulda Zutera pēdējo divu gadu laikā tapušās gleznas, kas izraisīs emocionālu pārdzīvojumu, patiesumu un īstumu ikkatrā izstādes apmeklētājā. Tādas ir mākslinieka ainavas – dabiskas un dzīvi apliecinošas,” tā Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītājs Māris Brancis.

Ulda Zutera izstāde “Ainava 2016–2017” būs apskatāma līdz 31. maijam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē.


Foto: Raitis Puriņš