ZZ.lv ARHĪVS

“Grāmata ir ļoti spēcīga” (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 31. marts 08:40

1757
“Grāmata ir ļoti spēcīga” (FOTO)

“Bibliotēkas – tā ir pirmkārt mūsu valoda, mūsu tautas tikumi un netikumi. Visa mūsu rakstniecība, glezniecība un mūziķi – kā tik nav grāmatās!” teic Lielplatones bibliotēkas vadītāja Janīna Ungure. Jau astoņpadsmito gadu bibliotēka radusi mājvietu Lielplatones muižā un šogad svin 95. jubileju.

Mūsu viesošanās brīdī bibliotēkas apmeklētājus sagaida vietējās iedzīvotājas Gaidas Geršebekas fotogrāfiju izstāde, kurā iemūžinātas pagasta debesis. Turpat izvietoti arī vairāki datori, bez kuriem šodien nav iedomājama bibliotēkas ikdiena. Tos izmanto dažāda vecuma apmeklētāji – ne tikai informācijas meklēšanai internetā, bet arī rēķinu nomaksai, savukārt bērni – gan mācībām, gan izklaidei. Tāpat bibliotēkā ierīkota lasītava, kur pāršķirstīt grāmatas, avīzes un žurnālus vai uzzināt ko jaunu par Eiropas Savienību no “Europe Direct” informācijas centra sarūpētajiem materiāliem.

Lai gan mūsdienās informāciju var iegūt arī elektroniskajā vidē, Janīna Ungure uzskata, ka grāmatu nekas nevar aizstāt. Ir apmeklētāji, kas lasa tikai latviešu oriģinālliteratūru. Šobrīd pieprasītas ir Karīnas Račko “Saplēstās mežģīnes” un arī Daces Judinas grāmatas. Klasiku izvēlas mazāk. No ārzemju autoriem iecienīts ir Dens Brauns. Bibliotēkā pieejama arī nozaru literatūra – ģeogrāfija, veselība, etnogrāfija, izglītība, pārtika. “Pašreiz cilvēkus ļoti interesē veselības tēma – meklē grāmatas, kas saistītas ar ārstniecības augiem,” stāsta bibliotēkas vadītāja. Tāpat iecienīts ir žurnāls “Ieva”.

Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 29. marta “Zemgales Ziņās”