ZZ.lv ARHĪVS

Spriedums VUGD un namu apsaimniekotāja strīdā būs zināms aprīlī

LETA

2018. gada 30. marts 11:02

115
Spriedums VUGD un namu apsaimniekotāja strīdā būs zināms aprīlī

Administratīvās apgabaltiesas spriedums Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) strīdā par pārvietošanos pa zālienu glābšanas darbu laikā Jelgavā būs zināms 12. aprīlī, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Iepriekš tiesa ziņoja, ka lēmums būs gatavs jau 28. februārī, taču sprieduma sastādīšanas laikā konstatēts, ka tā sastādīšanai nepieciešams ilgāks termiņš. Vakar tiesā izdota rezolūcija, kas paredz, ka spriedums būs pieejams 12. aprīlī.

Jau vēstīts, ka iepriekš Administratīvā apgabaltiesa lietu izskatījusi pēc būtības.

Apelācijas instancē lieta nonāca, jo gan VUGD, gan JNĪP pārsūdzēja Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nama spriedumu, ar kuru par prettiesisku atzīta dienesta faktiskā rīcība, glābšanas darbu laikā ar specializēto transportlīdzekli pārvietojoties pa zaļo zonu pie mājas Jelgavā.

Tiesa atzinusi, ka, veicot glābšanas darbus Asteru ielā 16, Jelgavā, nepastāvēja tiesību normās noteiktie priekšnosacījumi, pamatojoties uz kuriem VUGD amatpersonas bija tiesiskas pārvietoties pa zaļo zonu pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tajā skaitā pa betona plāksnēm izlikto gājējiem paredzēto celiņu, liecina anonimizēts tiesas spriedums. Glābšanas darbi pie mājas norisinājušies 2016. gada 25. aprīlī, kad VUGD bija jānodrošina mediķiem iespēja iekļūt kādā no nama dzīvokļiem.

Tāpat ziņots, ka tiesnesis Aldis Vīksne lēmis daļēji apmierināt JNĪP pieteikumu pret VUGD, atzīstot par prettiesisku dienesta faktisko rīcību, glābšanas darbu laikā pārvietojoties ar specializēto transportlīdzekli pa zaļo zonu pie mājas Asteru ielā 16, Jelgavā, tajā skaitā pa betona plāksnēm izlikto gājējiem paredzēto celiņu.

Tiesa lēma neapmierināt JNĪP pieteikumu daļā par 629 eiro zaudējumu atlīdzināšanu par sabojāto aizsargapmali, gājēju celiņu un zaļo zonu.

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Ilze Dāme Birziņa uzsvēra, ka minētajā gadījumā dienesta darbinieki veica glābšanas darbus un rīkojās saskaņā ar normatīvajiem aktiem.


Foto: Ruslans Antropovs