ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieki – Pīgožņa balvas nominantu vidū (FOTO)

Jelgavnieki – Pīgožņa balvas nominantu vidū (FOTO)

Kā vēsta kalendārs, 20. martā visā Latvijā iesoļoja pavasaris. To gaidījām jau sen. Arī Jelgavas mākslinieki. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ pēdējo mēnešu laikā neesam ziņojuši par viņu aktivitātēm. Tādēļ lasītāji diez vai pamanīja, ka līdz pusfebruārim Mencendorfa namā Rīgā bija skatāmas Mārītes Leimanes tekstilijas, savukārt visu februāri līdz marta sākumam Cēsu izstāžu namā bija aplūkojami jelgavnieces Ivandas Spulles-Meieres darbi kopā ar viņas kursa biedrenes Sanitas Mickus veikumu izstādē “Cita meditācija”.

Īpaši darbīgs gads iesācies Uldim Zuteram, kurš visu februāri bija atvēlējis savas gleznas izstādei “Atskatoties” Saldus Kapellera namā. Bet nupat šī izstāde paplašinātā veidā ar nosaukumu “Atskatoties II” atvērta Dobeles novadpētniecības muzejā. Tajā skatāmi dažādu gadu darbi, starp tiem jāmin divi Dobeles pilsdrupu gleznojumi. U.Zuters ne visai aizraujas ar ziedu iemūžināšanu krāsās, bet šoreiz arī tos var apskatīt. Savukārt 29. martā Sv.Trīsvienības baznīcas tornī vērs vaļā viņa pēdējo divu gadu ainavu skati.

Bet arī ar to vēl nav viss, kur U.Zutera darbus var aplūkot. Tikko – Jāzepu dienā – Rīgā, Pētera baznīcā, atklāja Jāzepa Pīgožņa balvas IV izstādi Latvijas ainavu glezniecībā, kurā eksponēti divi viņa darbi. Bet šajā izstādē piedalās arī citi jelgavnieki. Viņi pavasara gaidās ir īpaši sarosījušies. Tādējādi U.Zuteram piebiedrojušies kolēģi Ritma Lagzdiņa, Raitis Junkers, Kate Seržāne, Indulis Landaus, Silvija Brigita Meškone un Uldis Roga. Vēl jāuzsver, ka šajā dienā tika nosaukti nominanti, kas pretendē uz lielo balvu – 3000 eiro. Tagad tikai jāgaida septembris, kad svinēsim J.Pīgožņa dzimšanas dienu un nosauks arī laimīgo uzvarētāju. Kas zina, varbūt balvu saņems viens no jelgavniekiem – I.Landaus un S.B.Meškone ir pretendentu vidū.


Foto: Māris Brancis