ZZ.lv ARHĪVS

VK “Jelgava” volejbolistes cīnās LČ pusfinālā (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 23. marts 14:27

952
VK “Jelgava” volejbolistes cīnās LČ pusfinālā (FOTO)

Ārpus Baltijas līgas izslēgšanas kārtas palikusī volejbola kluba “Jelgava” komanda Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālu sāka ar divām sekmīgām spēlēm, pārspējot Nacionālās līgas vienību OC “Limbaži/Zeltaleja” (3:0 un 3:2), un 22. marta vakarā Jelgavas novada Sporta centra zālē aizvadīja pirmo pusfināla maču pret VK “miLATss”, kuru četros setos savā labā gan noslēdza daugavpilietes.

Jau no pirmajām servēm un izspēlēm viešņas sāka pārliecinošāk, acīm redzami neļaujot mājiniecēm attapties. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā mūsējām 4:8, otrajā 8:16 un noslēgumā 14:25. Otrais sets izskatījās jau labāk, un lielāko tā daļu jelgavnieces bija pat dažu punktu vadībā, taču izskaņā pēc 19:19 pārliecība un veiksme atkal nostājās daugavpiliešu pusē (25:21).

Jelgavnieču cīņasspars gan turpināja augt, kamēr pretinieces pēc diviem uzvarētiem setiem, iespējams, piemeklēja “trešā seta sindroms”, un noslēgumā jau 25:20 VK “Jelgava” volejbolistēm. Tomēr ceturtajā daugavpilietes atkal nodemonstrēja agresīvāku spēli, pret kuru mūsējās nespēja tikt tālāk par 12 punktiem.

“Pretinieces, manuprāt, šoreiz kā uzbrukumā, tā aizsardzībā aizvadīja savu labāko maču,” vērtēja VK “Jelgava” treneris Jānis Leitis, atzīstot, ka mūsējām atbildes agresivitātes pietrūcis. Pa 14 punktiem savā statistikā ierakstīja Līva Sola un Baltijas līgā par labāko no Latvijas vienību spēlētājām atzītā Linda Liniņa. Pārējām šie skaitļi krietni mazāki.



Foto: Raitis Puriņš