ZZ.lv ARHĪVS

Zaļeniekos diskutē par profesionālās izglītības problēmām restaurācijas nozarē (FOTO)

Andra Ozola

2018. gada 21. marts 09:27

6013
Zaļeniekos diskutē par profesionālās izglītības problēmām restaurācijas nozarē (FOTO)

Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā (KAV) vakar, 20. martā, norisinājās projekta noslēguma konference “Profesionālās izglītības problēmas un iespējas”.

Konferences pirmajā daļā Zaļenieku KAV audzēkņi stāstīja par mācību praksi Vācijā, Spānijā un Portugālē “Erasmus +” projekta gaitā, bet otrajā daļā nozares profesionāļi piedalījās diskusijā “Profesionālās izglītības problēmas un iespējas restaurācijas nozarē”.

“Šāda konference, uzsvaru liekot uz restauratoru profesiju, skolā notiek jau otro gadu un kalpo gan kā instruments, lai atrastu kopīgu valodu ar sadarbības partneriem, gan kā pamats nākamajiem starptautiskajiem projektiem,” konferences atklāšanā uzsvēra Zaļenieku KAV direktores vietniece audzināšanas darbā Dace Vīpule-Kuļika. Savukārt skolas direktore Lilita Leoho izteica cerību, ka uz konferenci atbraukušās skolas paņems līdzi kādu labās prakses piemēru un pauda gandarījumu par darba devēju atsaucību.

Jelgavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas izglītības projektu vadītājs Gatis Kasparinskis, stāstot par Zaļenieku KAV realizēto ES programmas “Erasmus +” projektu “Praktisko zināšanu pilnveidošana”, to raksturoja kā mobilitātes projektu, kura laikā jaunieši profesionālo praksi iziet ārzemēs.

Projekta darbības laikā no 2016. gada 1. jūlija līdz 2018. gada 30. aprīlim tajā piedalījušies 30 mobilitātes dalībnieki – 24 audzēkņi un seši pedagogi –, iegūstot gan dzīves pieredzi, gan tehniskās prasmes, kā arī uzlabojot mācīšanas metodes profesijas apgūšanai. Tagad realizāciju gaida jau trešā “Erasmus+” kārta – projekts “Jaunu iemaņu praktizēšana starptautiskajā vidē”, kuru paredzēts īstenot līdz 2019. gada 31. jūlijam.


Foto: Zaļenieku Komerciālā un amatniecības vidusskola un Andra Ozola. Visu rakstu lasiet 22. marta “Zemgales Ziņās”