ZZ.lv ARHĪVS

„Credit24” meistarlīga: „Biolars/Jelgava” ceturtdaļfinālu sāk ar 0:3 (papildināts) (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 17. marts 15:24

650
„Credit24” meistarlīga: „Biolars/Jelgava” ceturtdaļfinālu sāk ar 0:3 (papildināts) (FOTO)

Ar pirmajām spēlēm sākušies „Credit24” meistarlīgas ceturtdaļfināli, kuros no Latvijas komandām pie uzvaras izbraukumā tika vien „Jēkabpils lūši”. "Biolars/Jelgava” ceturtdienas vakarā savā laukumā tikās ar regulārā turnīra līderi „Saaremaa VK”, kurai piekāpās ar rezultātu 0:3 (15:25, 18:25, 19:25). 

Atšķirībā no abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes pirms trīs dienām vēl regulārā turnīra pēdējā mačā, kur turnīra tabulā astoto pozīciju ieņēmušie jelgavnieki līderiem izrādīja sīkstu pretestību (pirmajos divos setos 25:27 un 28:30), šoreiz tās jau no spēles pirmajām epizodēm acīm redzami pietrūka. Pirmajā setā 3:8, 5:16 un 12:25, otrā seta tehniskajos pārtraukumos uz tablo 5:8, 11:16 un noslēgumā 18:25. Trešajā pēc 3:8, 9:16 un 11:20 izdevās starpību nedaudz samazināt, un igauņu treneris pat aicināja savējos uz minūtes pārtraukumu. Tomēr noslēgumā mājiniekiem 19:25, un mazliet vairāk par stundu ilgusī spēle bija galā.

Laukumā redzētais atspoguļojās arī mača bēdīgajā statistikā, un galvenais treneris Jurijs Deveikus, to pētīdams, atzina, ka kļūdu tik pārpilnā spēle arī viņam bijusi neizskaidrojams pārsteigums. Rezultatīvākais ar septiņu punktu pienesumu bija Vitālijs Cinne, pa sešiem pievienoja Gatis Slavēns un Aivis Āboliņš, pārējiem – mazāk par pieciem.

No pārējām Latvijas vienībām, kas iekļuvušas „Credit24” meistarlīgas izslēgšanas kārtā, zaudējumu ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā pret „Pärnu VK” piedzīvoja arī „RTU/Robežsardze” (1:3), bet „Jēkabpils lūši” Tallinā piecos setos izcīnīja uzvaru pret „Selver”.

Ceturtdaļfināla sērija norisinājās līdz divām uzvarām, un atbildes mači šajā nedēļas nogalē aizvadīti ar līdzīgām sekmēm – pēc 3:1 uzvaras savās mājās pusfinālā iekļuva „Jēkabpils lūši”, bet „Biolars/Jelgava” un „RTU/Robežsardze” ar 0:3 atzina savu pretinieku pārākumu. „Final Four” tiks izspēlēts nākamās nedēļas nogalē Kuresārē, Igaunijā.




Foto: Raitis Puriņš