ZZ.lv ARHĪVS

Sāk reģistrāciju ģimeņu 3x3 saietam Zaļeniekos

zz.lv

2018. gada 10. marts 09:26

192
Sāk reģistrāciju ģimeņu 3x3 saietam Zaļeniekos

Ar spēcīgu vadmotīvu “Dievs. Daba. Darbs” viens no ilggadējiem latviešu ģimeņu, līdzcilvēku saietiem aizsāk reģistrēšanos dalībai pasākumā, kas šogad noritēs Jelgavas novada Zaļenieku pagastā no 22. līdz 29. jūlijam, informē pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Nedēļu ilgā nometne parasti pulcē līdz 400 dalībniekiem – ģimenes ar bērniem, draugiem, lai kopīgās latviskās tradīcijās, kultūras norisēs un praktiskās nodarbībām izjustu harmoniju ar dabu, uzturētu latviskumu un emocionāli stiprinātos cilvēciski vienojošās vērtībās.
Pirmais 3x3 saiets notika 1981. gadā Garezerā ASV. Kopš 1990. gada saieti tiek organizēti arī Latvijā un līdz 2003. gadam notikušas 144 nometnes, iesaistot vairāk nekā 20 tūkstošus dalībnieku.

Saieta rīta un pēcpusdienas aktivitātes risināsies Zaļenieku pamatskolas, kultūras nama un pagasta pārvaldes telpās. Lai iedzīvinātu Zaļenieku muižu un seno parku, klātesošie vakaros un naktīs saliedēti ļausies dejām un stāstiem. Praktisko iemaņu darbnīcās būs iespējams iemācīties darināt pastalas, gatavot lokus, mācīties makšķerēt, savukārt ģimeņu lekcijās varēs klausīties par pāru attiecībām, bērnu audzināšanu un līdzvērtību ģimenē. Pašiem mazākajiem nometnes dalībniekiem – bērniem vecumā no pieciem mēnešiem līdz pieciem gadiem – mācīs izzināt dabu, pasauli un sajūtas ar krāsu, materiālu un skaņu palīdzību, tā stimulējot uzmanību, domāšanu un maņas. Bērniem un jauniešiem vecumā no 8 līdz 14 gadiem nometnes vadītāji mācīs izmantot dabas materiālus noderīgu lietu gatavošanā, pacietības trenēšanu kopīgā zvejā, sporta aktivitātes ar izdzīvošanas elementiem un orientēšanos, trenējot koordinācijas spējas.

Jaunieši vecumā no 16 gadiem un pieaugušie varēs apgūt iemaņas dažādu rokdarbu darināšanā, papildināt vai atsvaidzināt zināšanas Latvijas un pasaules, politiskajos jautājumos, iepazīt savu sirdi un garu ar deju, iepazīt dabu un cilvēkus sev apkārt. 
Aktivitāšu vadīšanā pieaicināti Zemgales dažādu jomu lietpratēji un Jelgavas novada speciālisti. Piemēram, par sporta aktivitātēm rūpēsies jaunsargu instruktors Oskars Karls, saplūst dejā aicinās Lilija un Edgars Lipori, viena no rokdarbu meistarēm Vija Liepa apmācīs saieta dalībniekus izšūšanā. Nometnes programma ir plaša un pārsteigumiem bagāta.

Ikvienam interesentam dalībai nometnē aicinājums sūtīt pieteikuma vēstules ar pieredzi par apmeklētajām nometnēm (ja tādas ir apmeklētas), motivācijas vēstuli, kādēļ ir vēlme piedalīties saietā 3x3, ieskatu par ģimenes locekļiem. Pieteikšanās nometnei līdz 15. maijam.

E-pasts pieteikumiem – 3x3zaleniekos@gmail.com, kontakttālrunis – 29282298 (Ilva). Ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem lūgums pieteikties līdz 1. maijam pie Līgas Rupertes: liga3x3@iserv.net, 2141 Brunsink N. E., Grand Rapids, MI 49503, ASV kontakttālrunis – (616) 456 8023.


Foto: 3x3.lv