ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” soļa attālumā no uzvaras izslēgšanas kārtā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 4. marts 21:53

692
HK “Zemgale/LLU” soļa attālumā no uzvaras izslēgšanas kārtā (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas izslēgšanas kārtas piektajā spēlē HK “Mogo” savās mājās “Mogo” ledus hallē trešo reizi piekāpās HK “Zemgale/LLU”, zaudējot ar rezultātu 4:3 (2:1; 2:2; 0:0). Baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks šajā spēlē guva savu otro “hat-trick” izslēgšanas spēļu kārtā.

Ņemot vērā izslēgšanas kārtas spēļu nopietnību, abu komandu spēlētāji koncentrējās uz kļūdu meklēšanu pretinieka spēlē, jo, izmantojot tās, varētu mainīt spēles gaitu. “Zemgale/LLU” piektajā minūtē nopelnīja noraidījumu un uz divām minūtēm bija spiesta pievērsties savu vārtu aizsardzībai. Atsākot spēlēt vienādos sastāvos, astotajā minūtē uz vārtiem ripu raidīja aizsargs Vjačeslavs Minajevs, bet tās lidojumu pielaboja un spēles rezultātu atklāja Ivans Ribčiks – 1:0. “Mogo” savukārt izmantoja vairākumā iegūto ripas kontroli un trešdaļas septiņpadsmitajā minūtē ar Elvija Želubovska gūtajiem vārtiem, izlīdzināja rezultātu – 1:1. Trešdaļas noslēgumā ledus saimnieki iedzīvojās lielā mazākumā, un šo iespēju pēc Kriša Grundmaņa raidījuma izmantoja uzbrucējs Kristaps Millers, izvirzot “Zemgali/LLU” vadībā – 2:1.

Otrās trešdaļas gaitu ietekmēja spēle nevienlīdzīgos sastāvos un arī kļūdas, kuras pretinieki nekavējoties izmantoja. Trešdaļas ceturtajā minūtē “Mogo” uzbrucējs Elvis Želubovskis vairākumā izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Turpinājumā rīdzinieki veidoja ļoti bīstamus pretuzbrukumus, bet, par laimi, ar tiem tika galā vārtsargs Reinis Petkus. Astoņpadsmitajā minūtē “Zemgale/LLU”, būdama vairākumā, atguva vadību rezultātā. Pēc Kristapa Jākobsona raidījuma vārtu priekšā ripu vārtos mēģināja ieraidīt Artūrs Āboliņš. Vārtsargs Henrijs Ančs ripu atvairīja, bet turpat vārtu priekšā, krītot no kājām, to vārtos ieraidīja Ivans Ribčiks – 3:2. Pusotru minūti vēlāk “Mogo” uzbrucējs Juris Ziemiņš pēc ātra pretuzbrukuma izlīdzināja spēles rezultātu – 3:3. Tomēr “Zemgale/LLU” spēja uzspiest savu spēles scenāriju un trešdaļas pēdējā minūtē pēc Artūra Āboliņa piespēles uzbrucējs Ivans Ribčiks izvirzīja jelgavniekus vadībā ceturto reizi – 4:3.

Trešajā trešdaļā “Zemgales/LLU” spēlētāji ārkārtīgi koncentrējās uz precīzu spēli, lai nepieļautu kļūdas. Arī “Mogo” spēlētāji bija ne mazāk motivēti mainīt spēles gaitu. Par to vien liecina tas, ka trešajā trešdaļā komandas nenopelnīja nevienu noraidījumu. Tomēr jelgavnieki bija precīzāki un neļāva ledus saimniekiem izpausties, spēja nosargāt rezultātu un panākt trešo uzvaru sērijā.

Sestā izslēgšanas kārtas spēle notiks 6. martā Jelgavas Ledus hallē pulksten 19.30, uz to tiek aicināti visi jelgavnieki, lai ar savu emocionālo atbalstu palīdzētu vīriem. Milzīgs paldies tiem atbalstītājiem, kuri šodien bija kopā ar mums “Mogo” ledus hallē Rīgā. Mēs jūs dzirdējām!


Foto: Ruslans Antropovs