ZZ.lv ARHĪVS

HK “Mogo” uzvar jelgavniekus un izlīdzina sērijas rezultātu (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 2. marts 00:50

962
HK “Mogo” uzvar jelgavniekus un izlīdzina sērijas rezultātu (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas pusfinālā tika aizvadīta ceturtā spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”. Jelgavnieki pēc divām trešdaļām bija vadībā ar 3:1, bet trešajā trešdaļā zaudēja koncentrēšanos un ielaida piecas ripas, zaudējot spēlē ar rezultātu 4:6 (1:1; 2:0; 1:5).

Atšķirībā no iepriekšējās spēles, “Zemgale/LLU” uzsāka spēli agresīvi un jau pirmajā minūtē apdraudēja Henrija Anča sargātos vārtus. Rīdzinieki spēja saņemties un pārnest spēles gaitu tālāk no saviem vārtiem. Bet tad sekoja noraidījums viesu rindās, un “Zemgale/LLU” atkal varēja atgriezties pie ripas kontroles. Vairākums netika realizēts, bet trīsdesmit minūtes vēlāk pēc Kristapa Millera piespēles spēles rezultātu atklāja Krišs Grundmanis – 1:0. “Mogo” spēlētāji jau pēc minūtes ar Elvija Želubovska gūtiem vārtiem izlīdzināja rezultātu – 1:1. Sekoja noraidījumi “Zemgales/LLU” sastāvā, un par uzbrukumiem nācās aizmirst, noslēdzot pirmo trešdaļu ar neizšķirtu rezultātu.

Otrajā trešdaļā jelgavnieki ķērās vērsim pie ragiem un pārņēma spēles vadību savās rokās. Uzbrukumi sekoja cits aiz cita, bet katru reizi pavisam nedaudz pietrūka, lai gūtu vārtus. Beidzot ar kolektīvām pūlēm pēc Raivja Kurnigina un Imanta Ļeščova piespēlēm ripu “Mogo” vārtos ieraidīja Kristaps Millers – 2:1. Trešdaļas izskaņā “Zemgalei/LLU” ar vārtu guvumu atzīmējās Artūrs Āboliņš, bet pie rezultatīvām piespēlēm tika Vjačeslavs Minajevs un Olafs Aploks – 3:1. Divās trešdaļās jelgavnieki traumu dēļ zaudēja vairākus spēlētājus, pārliekot cīņas slogu uz palikušajiem hokejistiem.

Trešajā trešdaļā nogurums darīja savu viltīgo darbu, “Zemgales/LLU” spēlētāji zaudēja ātrumu un koncentrāciju. Ripas kontrole pārgāja “Mogo” pusē, un trešdaļas vidū bezmaz katrs viņu metiens atrada ceļu uz jelgavnieku vārtiem. Sešās minūtēs rīdzinieki iemeta piecas ripas. Ar vārtu guvumiem “Mogo” rindās izcēlās Rudolfs Prūsis, Mārtiņš Jakovļevs, Dmitrijs Monja, Rustams Begovs un Juris Ziemiņš. Kad līdz trešdaļas beigām bija atlikušas sešas minūtes, “Zemgales/LLU” spēlētāji lika lietā visus atlikušos spēkus un devās atspēlēties. Pirmajā uzbrukumu vilnī pēc Kristapa Legzdiņa piespēles vārtus guva Ričards Bernhards – 4:6. “Mogo” spēlētāji, saprotot savu pārsvaru, pārgāja uz spēli aizsardzībā un centās ledus saimniekiem neļaut piekļūt pie saviem vārtiem. “Zemgale/LLU” pat nomainīja vārtsargu Rihardu Cimermani pret sesto laukuma spēlētāju, bet nekas nelīdzēja, un otro spēli pēc kārtas nācās atzīt zaudējumu savās mājas – 4:6.

Līdz ar to izslēgšanas spēļu sērijā rezultāts kļuvis 2:2, un komandām būs jāaizvada vismaz vēl divas spēles. Nākamā spēle notiks svētdien, 4. martā, Rīgā, “Mogo” ledus hallē. Komandas mēģinās savākt savus spēkus un sadziedēt traumas, jo cīņa tagad būs par fizisku un psiholoģisko noturību.


Foto: Ruslans Antropovs