ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” šoreiz zaudē, bet cīņa vēl priekšā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 1. marts 16:06

45
HK “Zemgale/LLU” šoreiz zaudē, bet cīņa vēl priekšā (FOTO)

“Zemgale/LLU” trešajā “Optibet” hokeja līgas izslēgšanas kārtas spēlē pret “Mogo” pavirši nospēlēja pirmo trešdaļu un bija spiesta piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 1:3 (0:2; 1:1; 0:0). Jelgavnieki atlikušajās divās trešdaļās spēja dominēt, bet pie vārtu guvumiem netika, un sērijas rezultāts kļuva 2:1. 

Izslēgšanas kārtā katra spēle pilnīgi atšķiras no iepriekšējām. “Zemgale/LLU” uz mājas ledus varēja justies pārliecinošāk, bet šī mājīguma sajūta atslābināja hokejistus, un muļķīga paviršība maksāja ar diviem zaudētiem vārtiem pirmajā trešdaļā. Trīspadsmitajā minūtē vārtus guva Andris Siksnis, bet piecpadsmitajā minūtē vairākumu realizēja Dmitrijs Monja – 0:2.

Pārtraukumā pirms otrās trešdaļas “Zemgales/LLU” spēlētāji apzinājās savas kļūdas un apņēmās mainīt spēles rezultātu. “Mogo” spēlētāji savukārt apņēmās nosargāt gūto panākumu. Rezultātā spēle pārvērtās par kaislīgu cīņu ar spēka paņēmieniem un asām sadursmēm vārtu priekšā. “Zemgales/LLU” uzbrucējs Lauris Rancevs pēc Artūra Āboliņa un Olafa Aploka piespēlēm realizēja vairākumu trešdaļas septiņpadsmitajā minūtē – 1:2. Diemžēl neveikls noraidījums trešdaļas izskaņā ļāva “Mogo” uzbrucējam Vladimiram Mamonovam atgūt divu vārtu pārsvaru deviņpadsmitajā minūtē – 1:3.

Trešajā trešdaļā niknie “Zemgales/LLU” spēlētāji vienkārši iespieda “Mogo” aizsardzības zonā un nomētāja vārtsarga Henrija Anča sargātos vārtos. Jelgavnieki trešdaļā izdarīja 23 metienus uz vārtiem – tie bija 44 procenti no visiem viņu veiktajiem metieniem spēles laikā. Rīdzinieki trešajā trešdaļā izdarīja tikai četrus metienus uz vārtsarga Reiņa Petkus sargātajiem vārtiem. Lai gan “Zemgalei/LLU” bija daudzas vārtu gūšanas iespējas, pavisam nedaudz pietrūka veiksmes, bet “Mogo” spēlētājiem pietika drosmes stāties ripu priekšā, lai spēles rezultāts vairs nemainītos.

Izslēgšanas kārtas sērijas rezultāts kļuva 2:1, bet cīņa starp komandām turpinās, līdz kāda no tām gūs četras uzvaras. Nākamā spēle starp komandām norisināsies 1. martā pulksten 19.30 Jelgavas Ledus hallē. Spēles tiešraidi varēs vērot sportacentrs.com tiešraidē.


Foto: Ruslans Antropovs