ZZ.lv ARHĪVS

Svinēs Teātra svētkus

zz.lv

2018. gada 1. marts 14:16

89
Svinēs Teātra svētkus

Jau piekto reizi Jelgavā tiks svinēti Teātra svētki, kas šogad notiks no 18. līdz 24. martam, informē projekta vadītājs Sandis Kalniņš. Svētku centrālais notikums, kā ierasts, būs muzikāls uzvedums, kam šogad dots īpaši ironisks nosaukums “Gatavais cirks!”. Mazākie jelgavnieki aicināti apmeklēt izglītojoši izklaidējošu pasākumu “Teātra pasaule”, bet pieaugušie teātra cienītāji aicināti uz izstādi un tikšanos ar Jelgavas teātra leģendu šī gada jubilāri Lūciju Ņefedovu.

24. martā pulksten 18 Jelgavas Kultūras namā uz ikgadējo svētku koncertuzvedumu aicināti visi teātra mīļotāji, lai reizi gadā rūpes un nopietnību atliktu malā un svētku vakarā satiktos vieglai humora un izklaides devai teātra dzīvīgākā žanra noskaņās. “Tas būs koncertuzvedums, kurā atspoguļosies dzīve teātrī, teātris dzīvē un cirks, kas mums ir visapkārt,” stāsta S.Kalniņš. Lai gūtu īsto teātra noskaņu, būs pieejama īpašā teātra bufete gan stundu pirms pasākuma, gan starpbrīdī. Muzikālā uzveduma “Gatavais cirks!” galvenās zvaigznes būs Jelgavas aktieri, kuriem palīdzēs deju studija “Intriga” un Jelgavas popkoris. Radošā komanda ierasta – Dace Vilne, Inga Ose, Ivars Pirvics –, bet par muzikālo pavadījumu šogad rūpēsies Uldis Timma ar mūziķu grupu.

Savukārt dienu iepriekš, 23. martā, pulksten 15 visi aicināti uz Ādolfa Alunāna memoriālo muzeju, kur būs iespēja tikties ar Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra galveno režisori Lūciju Ņefedovu viņas 85. jubilejas gadā. Turpat arī būs apskatāma izstāde par režisores dzīvi Jelgavas teātrī – fotogrāfijas no izrādēm, programmas un citas interesantas liecības par dzīvi un radošo darbu.

Teātra svētki ir visiem – arī mazākajiem jelgavniekiem, tādēļ arī šogad Jelgavas Jaunais teātris būs sarūpējis izglītojoši izklaidējošu pasākumu “Teātra pasaule”, uz kuru bērni aicināti svētdien, 18. martā, pulksten 11 un 14 kultūras namā “Rota”.

Teātra dienu visā pasaulē atzīmē martā beigās, kas pēc UNESCO iniciatīvas iedibināta pirms nepilniem 60 gadiem, un jau piekto gadu arī Jelgavas pašvaldības iestāde “Kultūra” aicina uz šiem svētkiem.



Foto: no “Kultūras” albuma