ZZ.lv ARHĪVS

Tornī apskatāma Anitas Rācenes gleznu izstāde “Citāda iedvesma”

zz.lv

2018. gada 27. februāris 11:28

378
Tornī apskatāma Anitas Rācenes gleznu izstāde “Citāda iedvesma”

Ziedu un dabas atainojumu eļļas krāsās aplūkot aicina māksliniece Anita Rācene, kuras gleznu izstāde “Citāda iedvesma” līdz 31. martam skatāma Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Tikšanās ar mākslinieci plānota 28. februārī pulksten 18.

Anita Rācene dzimusi Bauskā, bet ar Jelgavu saistīta kopš 1993. gada, kad uzsāka studijas LLU, kur ieguvusi pedagoģijas zinātņu doktora grādu, maģistra grādu ekonomikā un izglītībā. Pašlaik strādā par karjeras konsultanti, bet brīvajā laikā glezno, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

Autorei tuva ir ziedu gleznošana, jo tie ikvienā raisa pozitīvas emocijas, priecē dvēseli un ļauj uzplaukt smaidam. Dabā ziedi uzplaukst un pēc kāda laika novīst, bet gleznās tie zied mūžīgi.

Māksliniece gleznot mācījusies un turpina pilnveidoties pie pasniedzējas gleznotājas gleznu restauratores Alisas Gibetas (Sanktpēterburga), gūstot iedvesmu no ārzemju māksliniekiem, daudz fotografējot un vērojot dabu.

Tikšanās ar mākslinieci Anitu Rāceni notiks 28. februārī pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa konferenču zālē.

Izstāde “Citāda iedvesma” apskatāma no 26. februāra līdz 31. martam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa kāpņu telpā. Vairāk informācijas mājaslapā www.visit.jelgava.lv, pa tālruni 63005445 vai e-pastā tic@tornis.jelgava.lv.



Attēlā Anitas Rācenes glezna “Jelgavas pils dārzā”