ZZ.lv ARHĪVS

Aicina uz sarunu par turību

zz.lv

2018. gada 26. februāris 14:26

304
Aicina uz sarunu par turību

Vai turību var nodrošināt ar naudas drukāšanu? Kā sagādāt tik daudz naudas, lai pietiktu visam? Bet varbūt nauda izzudīs, un to nav vērts uzkrāt? Uz šiem un citiem jautājumiem diskusijā ar jelgavniekiem gatavi atbildēt Latvijas Bankas vadītāji un vadošie speciālisti.

Šā gada 1. un 2. martā Jelgavā notiks Latvijas Bankas un “Latvijas Avīzes” rīkotās “Reģionu sarunas par labklājību”. Nacionālā banka rīko diskusiju ciklu visos Latvijas reģionos, lai ar iedzīvotājiem, pašvaldību līderiem, uzņēmējiem, augstskolu mācībspēkiem un studentiem diskutētu par to, kā vairot ikviena iedzīvotāja un valsts turību kopumā.

“Latvijas 100 gadu jubileja iezīmē vairākas krustceles tautsaimniecības attīstībā, kur gan pašu izvēles, gan objektīvu pasaules norišu ietekme izšķirs, vai mums būs nevis vairāki, bet daudzi veiksmīgi eksportējoši uzņēmumi, vai mūsu bērni dzīvos pārtikušā valstī un vai izvairīsimies no iedzīvotāju skaita tālāka sarukuma, nevienlīdzības saglabāšanās, reģionu panīkuma un citām problēmām,” uzskata sarunu organizatori.

Vienlaikus ar sabiedrības iesaisti diskusija par Latvijas tautsaimniecības nākotnes veidošanu “Reģionu sarunas par labklājību” iekļausies plašākā nacionālās centrālās bankas darbības virzienā – intereses rosināšanā un izpratnes veicināšanā par ekonomikas un finanšu jautājumiem.

Jelgavas pasākumu programmā paredzētas šādas aktivitātes:

  • tikšanās ar studentiem (1. martā no pulksten 9.30 līdz 11 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 212. auditorijā, Svētes ielā 18)

  • diskusija ar vietējiem iedzīvotājiem “Atslēga uz turīgumu – nauda vai izglītība?” (1. martā no pulksten 17 līdz 18.30 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra Mazajā zālē, Svētes ielā 33)

  • tikšanās ar uzņēmējiem un tuvējo novadu vadītājiem (2. martā).

Pasākumos piedalīsies Latvijas Bankas padomes loceklis Edvards Kušners, Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste, valdes loceklis Harijs Ozols, Jelgavas pašvaldības vadība. Tiešraide “Latvijas Avīzes” ziņu vietnē www.la.lv.