ZZ.lv ARHĪVS

Izslēgšanas spēles HK “Zemgale/LLU” sāk ar triumfu pār “Mogo” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 26. februāris 09:03

172
Izslēgšanas spēles HK “Zemgale/LLU” sāk ar triumfu pār “Mogo” (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas izslēgšanas spēļu kārtas pusfināla pirmajā spēlē starp HK “Mogo” un HK “Zemgale/LLU” rīdzinieki cieta pamatīgu sakāvi ar rezultātu 10:2 (1:0; 4:0; 5:2). “Zemgale/LLU” pirmo reizi panāca uzvaru “Mogo” ledus hallē un lauza lāstu, kurš ilga pēdējās trīs sezonas.

Pirmā trešdaļa iesākās pavisam negaidīti, jo jau trešās minūtes sākumā pēc Kristapa Jākobsona un Laura Ranceva piespēlēm ripu uz vārtiem raidīja “Zemgales/LLU” kapteinis Valentīns Feoktistovs. Ripa atsitās pret vārtsargu Henriju Anču, pārlidoja tam pāri un nokrita aiz vārtu līnijas – 1:0. Diezgan ātri iegūtie vārti nenozīmēja, ka jelgavnieki valdīja uz ledus. Drīzāk tā bija veiksmīga sagadīšanās. Trešdaļas vidū “Zemgales/LLU” spēlētāji nonāca lielā mazākumā, bet, pateicoties pašaizliedzībai un teicamai vārtsarga Reiņa Petkus spēlei, komandas vārti palika neskarti. Abām komandām bija iespējas gūt vārtus, bet pirmajā trešdaļā tas nenotika.

Otrā trešdaļa solīja smagu cīņu, bet jau trešdaļas otrajā minūtē pēc Imanta Ļeščova un Raivja Kurņigina piespēles vārtus guva Ivans Ribčiks – 0:2. Pēc trim minūtēm Kristapa Millera precīza piespēle ļāva Ričardam Bernhardam palielināt rezultātu līdz trim gūtiem vārtiem – 3:0. Apmulsušie ledus saimnieki nomainīja vārtsargu Henriju Anču uz Renāru Kazanovu. Sausā viņš nostāvēja tikai pusotru minūti, kad pēc Ričarda Bernharda un Raivja Kurnigina piespēlēm vārtu guva Kristaps Millers – 4:0. “Mogo” spēlētājus piemeklēja divi noraidījumi pēc kārtas, un otrajā vairākumā pēc Imanta Ļeščova piespēles vārtus guva Olafs Aploks – 5:0. Bet arī jelgavniekus piemeklēja smagi brīži, kad trešdaļas vidū komanda divas reizes pēc kārtas nonāca mazākumā. “Mogo” pat nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, lai lauztu spēles gaitu, bet “Zemgales/LLU” pašaizliedzība un cīņa par ripu neļāva viņiem to izdarīt.

Trešajā trešdaļā “Mogo” vārtos atgriezās vārtsargs Henrijs Ančs, un ledus saimnieki bija pamatīgi nokaitēti, vēloties panākt revanšu. Bet problēmas viņiem sākās jau otrajā trešdaļas minūtē, kad pēc Artjoma Ogorodņikova piespēles vārtus guva Ivans Ribčiks – 6:0. Pēc minūtes pie rezultatīvām piespēlēm tika aizsargi Mārtiņš Mežulis un Kristaps Jākobsons, jo septītos vārtus guva Valentīns Feoktistovs – 7:0. Divas minūtes vēlāk individuālā uzbrukumā devās Olafs Aploks un precīzi ieraidīja ripu vārtos – 8:0. “Mogo” otro reizi spēles gaitā nomainīja vārtsargu Henriju Anču pret Renāru Kazanovu. Šoreiz pauze un nomaiņa deva savu rezultātu, jo trešdaļas sestajā minūtē Agris Saviels atguva vienus vārtus – 8:1. Trešdaļas vidū Ivans Ribčiks pēc Artjoma Ogorodņikova un Vladislava Adeļsona piespēlēm tika pie saviem trešajiem vārtiem spēlē – 9:1. Ledus saimnieki bija saniknoti, un niknums pārgāja asos spēka paņēmienos, kā arī asā vārdu apmaiņā. Tas viņiem maksāja noraidījumu, kuru gan viņi izturēja, bet sekundi vēlāk Lauris Rancevs pēc Kristapa Jākobsona un Valentīna Feoktistova piespēlēm guva desmitos vārtus – 10:1. Graujošais rezultāts atslābināja jelgavniekus, un trešdaļas sešpadsmitajā minūtē Rustams Begovs mazākumā guva vārtus – 10:2. Trīsdesmit sekunžu pārtraukumā treneris Valērijs Kuļibaba bija spiests atgādināt spēlētājiem, ka spēle vēl nav beigusies un atslābināties nedrīkst. Ar uzmundrinājumu pietika līdz spēles beigām, un, pat neskatoties uz vienu vairākumu, “Mogo” nespēja gūt vēl kādus vārtus.

Rezultatīvākais spēlētājs “Zemgales/LLU” sastāvā Ivans Ribčiks spēlē guva trīs vārtus 3+0. Aizsargs Kristaps Jākobsons izdarīja trīs rezultatīvas piespēles – 0+3. Pārējo spēlētāju guvumi: Valentīns Feoktistovs 2+1; Olafs Aploks 2+0; Lauris Rancevs 1+1; Ričards Bernhards 1+1; Kristaps Millers 1+1; Raivis Kurnigins 0+2; Artojms Ogorodņikovs 0+2; Imants Ļeščovs 0+2; Mārtiņš Mežulis 0+1; Vladislavs Adeļsons 0+1.

Izslēgšanas spēļu sērijā “Zemgale/LLU” izvirzās vadībā ar rezultātu 1:0. Šosezon izslēgšanas spēļu kārtā komandas cīnās līdz četrām uzvarām, un uzvarētāji tiek “Optibet” hokeja līgas finālā.


Foto: Ruslans Antropovs