ZZ.lv ARHĪVS

Iedzīvotāju projektu konkursam Jelgavas novada pašvaldība piešķīrusi 23 000 eiro

LETA

2018. gada 26. februāris 10:31

213
Iedzīvotāju projektu konkursam Jelgavas novada pašvaldība piešķīrusi 23 000 eiro

No 5. marta Jelgavas novada pašvaldības iedzīvotājiem būs iespēja pieteikties ikgadējam pašvaldības finansētam iedzīvotāju projektu konkursam "Mēs savai videi", kuram šogad piešķirti 23 000 eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Enija Kreicberga-Kapša.

Sākotnēji konkursa kopējais finansējums bija 13 000 eiro, bet pērn pēc daudzo projektu pieteikumu saņemšanas tas tika palielināts vēl par 10 000 eiro.

Projekta īstenošanai jānotiek Jelgavas novada teritorijā, un ieguvējiem no projekta rezultātiem jābūt Jelgavas novada iedzīvotājiem. Aizpildītas projekta pieteikuma veidlapas var iesniegt nevalstiskās organizācijas un nereģistrētas iedzīvotāju grupas. Projektu piemēri, kam iespējama finansējuma piesaiste, ir bērnu rotaļu vai aktivitāšu laukuma ierīkošana vai labiekārtošana, daudzdzīvokļu ēkas apzaļumošana vai apkārtnes labiekārtošana, dabas, atpūtas vai sporta takas izveide, daudzdzīvokļu ēkas koplietošanas telpu vai konstrukciju renovācija. Saskaņā ar projekta nolikumu, maksimālā summa, ko piešķir Jelgavas novada pašvaldība vienam projektam, ir 750 eiro.

Pērn konkursā iesniegtas teju 50 idejas. Vidēji ik gadu tiek atbalstītas no 20 līdz 30 idejām. Pēc projektu realizācijām pašvaldība plāno arī piešķirt diviem vai trim labākajiem projektiem naudas balvas 300 eiro apmērā.

Konkursam izstrādātā pieteikuma anketa pieejama novada mājaslapā.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība