ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” pārspēj “Prizmu” un gatavojas izslēgšanas spēļu sērijai (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 23. februāris 11:53

324
HK “Zemgale/LLU” pārspēj “Prizmu” un gatavojas izslēgšanas spēļu sērijai (FOTO)

“Optibet” hokeja līgā HK “Zemgale/LLU” Jelgavas Ledus hallē 21. februārī aizvadīja savu pēdējo spēli regulārajā čempionātā, tiekoties ar HK “Prizma” un panākot uzvaru ar rezultātu 3:0 (0:0; 2:0; 1:0).

Pirmo trešdaļu jelgavnieki uzsāka ļoti pārliecinoši. Kontrolēja ripu, veidoja bīstamus momentus pie Edgara Lūsiņa sargātajiem vārtiem. Ripu vārtos ieraidīt neizdevās, un trešdaļas beigās nopelnītie divi noraidījumi norakstīja iespējas to izdarīt.

Otro trešdaļu HK “Zemgale/LLU” spēlētāji uzsāka agresīvāk, un tas nesa savus rezultātus jau otrajā trešdaļā. Aizsargs Andrejs Kostjuks raidīja ripu uz vārtiem, bet vārtsargs to aizturēja ar kājsargu. Tiesneši nefiksēja, ka ripa ir piespiesta pie ledus, un Ričards Bernhards to iegrūda vārtos, atklājot spēles rezultātu – 1:0. Jelgavnieki turpināja uzbrukt, un HK “Prizma” spēlētāji bija spiesti pārkāpt noteikumus divreiz, ļaujot ledus saimniekiem spēlēt lielā vairākumā. Lielais pārākums netika realizēts, bet ar četriem pretiniekiem uz laukuma izdevās tikt galā. Pēc aizsarga Vjačeslava Minajeva piespēles ripu vārtos ieraidīja Olafs Aploks – 2:0. Līdz trešdaļas beigām “Zemgales/LLU” spēlētāji vairs nespēja gūt vārtus, bet HK “Prizma” neizmantoja savu lielo vairākumu.

Trešā trešdaļa sanāca raustīta. “Zemgales/LLU” uzbrukumi bieži beidzās bez metieniem uz vārtiem, kas deva iespēju “Prizmai” izvērst savus uzbrukumus un likt “svīst” vārtos Rihardam Cimermanim. Trešdaļas noslēgumā viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Komandai tā ir pēdējā sezonas spēle vispār, un tās rezultāts nekādi nemainītu situāciju turnīra tabulā. HK “Prizma” mēģinājums gūt kaut vienus vārtus tā arī netika realizēts. Toties aizsargs Kristaps Jākobsons raidīja ripu tukšu vārtu virzienā. Ripa trāpīja vārtu stabā, bet pirmais pie tās nokļuva uzbrucējs Lauris Rancevs, panākot rezultātu 3:0.

“Optibet” hokeja līgas regulāro čempionātu “Zemgale/LLU” noslēdza ceturtajā vietā ar 45 punktiem, 30 aizvadītām spēlēm (12 uzvaras, 4 uzvaras PL/PSM, 1 zaudējums PSM, 13 zaudējumi). Tika gūti 87 vārti, bet zaudēti 94. Spēlētāji uz sodīto soliņa pavadīja 476 minūtes.

Rezultatīvākais “Zemgales/LLU” spēlētājs Ivans Ribčiks starp labākajiem turnīra spēlētājiem ieņēma sešpadsmito vietu ar 14 gūtiem vārtiem un 9 rezultatīvām piespēlēm. Labu laiku I.Ribčiks bija labāko spēlētāju desmitniekā, bet tad viņu piemeklēja trauma, kuru nācās ilgi ārstēt, un arī pēc atgriešanās sastāvā tā turpināja sevi izrādīt.

Jau šosestdien HK “Zemgale/LLU” aizsāks aizraujošāko čempionāta daļu – izslēgšanas spēļu sēriju. Pusfinālā komanda tiksies ar HK “Mogo”, kura šosezon jau izcīnīja Latvijas kausu. Izslēgšanas spēļu kārtā komandas tiksies līdz brīdim, kad kāda no tām izcīnīs četras uzvaras. Pirmās divas spēles tiks aizvadītas 24. un 25. februārī Rīgā, “Mogo” ledus hallē. Nākamās divas – 28. februārī un 1. martā Jelgavas Ledus hallē.


Foto: Ruslans Antropovs