ZZ.lv ARHĪVS

Tikai plecu pie pleca (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 22. februāris 11:28

2611
Tikai plecu pie pleca (FOTO)

FK “Jelgava”, gatavojoties jaunajai sezonai, kas ar Virslīgas kausa izcīņu un drīz pēc tam arī pirmajām čempionāta spēlēm startēs martā, nupat aizvadījusi kārtējo, pēc skaita sesto, pārbaudes maču, Olaines stadionā nospēlējot neizšķirti pret Kauņas vienību “Žalgiris”. Potenciālais komandas sastāvs līdzīgi jau eksaminēts pret kaimiņvalsts klubiem “Trakai”, “Jonava”, “Palanga”, 24. februārī gaidāms izbraukums Klaipēdas virzienā uz Gargždiem, kur mūsējos uzņems Lietuvas čempionāta A divīzijas vienība “Banga Gargždai”.

1. februārī FK “Jelgava” saņēma licenci dalībai Latvijas virslīgas čempionātā, kur šosezon būs pārstāvētas astoņas komandas. Aizvadītā sezona četrkārtējiem Latvijas kausa ieguvējiem un divkārtējiem virslīgas čempionāta medaļniekiem FK “Jelgava” futbolistiem līdz ar sesto vietu čempionātā un palikšanu ārpus līdzdalības Eirokausos kopumā izvērtās neveiksmīga. Tomēr galvenā trenera nomaiņa un vairāki sezonas izskaņā uzvarēti mači gan spēlētājos, gan kluba vadībā viesa pārliecību, ka arī jaunajam cēlienam jāsākas uz pozitīvas nots. Par sagatavošanās posma norisēm “Ziņas” izjautā FK “Jelgava” prezidentu Māri Peilānu.

– Kāpēc pārbaudei lietuvieši, un kāpēc mājas spēlei izvēlējāties Olaini?
Mūsu jaunais māk­slīgā seguma laukums pašreizējā gatavības stadijā tiek aktīvi izmantots gan Futbola akadēmijas jaunatnes komandu, gan virslīgas vienības treniņiem, taču centīsimies vienoties ar federāciju par nepieciešamajiem priekšnoteikumiem, lai arī virslīgas čempionāta pirmās mājas spēles varētu notikt Jelgavā. Bet, līdzko laikap­stākļi atļaus, tās, protams, norisināsies Zemgales Olimpiskā centra stadionā.

Pārbaudei pret lietuviešiem savukārt ir vairāki plusi. Pirmām kārtām, viņu čempionāts spēku ziņā ir līdzīgs mūsējam, tiesa, Eirokausos pagājušogad kaimiņi nospēlēja veiksmīgāk. Otrkārt, kaimiņvalsts ir tuvāk, līdz ar to izbraukumi uz spēlēm izmaksā ievērojami lētāk nekā, teiksim, Eiropas tūre ar minimums 30 tūkstošiem. Treškārt, lietuvieši ir draudzības spēlēm atsaucīgi, labprāt mūs uzņem un arī paši atbrauc uz Latviju, kā tas bija aizvadītajā sestdienā.


Foto: Raitis Puriņš. Visu interviju lasiet 22. februāra “Zemgales Ziņās”