ZZ.lv ARHĪVS

Aicina iemūžināt Jelgavas novada upes

Agnese Leiburga

2018. gada 23. februāris 08:15

383
Aicina iemūžināt Jelgavas novada upes

Līdz 1. maijam ikviens aicināts piedalīties fotokonkursā “Jelgavas novada upes”, iesūtot fotogrāfijas, kurās redzams Jelgavas novada upju skaistums dažādos gadalaikos. Labākās fotogrāfijas noteiks skatītāji ar feisbuka starpniecību, noskaidrojot tās, kas tiks eksponētas īpašā fotoizstādē Lielupes krasta svētkos augustā un vēlāk ceļos pa visu novadu, informē pašvaldībā.

“Mūsu novadam ne tikai cauri tek Zemgales lielākā upe Lielupe, bet mēs varam lepoties arī ar daudzām citām skaistām upēm, kuras ir vērts izcelt. Un kurš gan vislabāk zina šīs upes un var parādīt tās citiem, ja ne paši vietējie iedzīvotāji?! Tieši tāpēc aicinām ikvienu Jelgavas novada iedzīvotāju ielūkoties savos albumos – varbūt tur ir kāds foto ar Jelgavas novada upēm – vai arī doties un iemūžināt tās tagad,” piedalīties konkursā mudina Kalnciema bibliotēkas vadītāja un konkursa kuratore Nadežda Vovere.

Fotokonkursā var piedalīties dažāda vecuma cilvēki neatkarīgi no fotografēšanas iemaņām un pieredzes. Fotogrāfijas var būt uzņemtas jebkurā gadalaikā un tehnikā, galvenais, lai tajās atainota kāda no Jelgavas novada upēm. Viens konkursa dalībnieks drīkst iesniegt līdz piecām fotogrāfijām JPG un JPEG formātā, elektroniski tās sūtot uz sava pagasta bibliotēkas e-pastu vai personīgi datu nesējā nododot sava pagasta bibliotēkā. Fotogrāfijām jāpievieno arī īss apraksts un jānorāda uzņemšanas vieta un gads.

Fotogrāfijas ar Jelgavas novada upēm pagastu bibliotēkās tiks gaidītas līdz 1. maijam. No 14. līdz 20. maijam katra bibliotēka novada svētku nedēļā rīkos pasākumu, kurā aicinās vietējos iedzīvotājus noteikt trīs labākās bildes, kas tiks nākamajā kārtā. «Trīs labākās fotogrāfijas bibliotēku vadītāji iesūtīs mums – Kalnciema bibliotēkai –, savukārt mēs tās publicēsim feibuka Jelgavas novada lapā, kur līdz 1. augustam, spiežot «like», varēs noteikt 20 skatītāju simpātijas bildes, kas tiks apkopotas ceļojošajā fotoizstādē «Jelgavas novada upes»,» stāsta N.Vovere, piebilstot, ka pirmā izstāde tiks atklāta Lielupes krasta svētkos un vēlāk būs apskatāma visos novada pagastos.


Foto: Raitis Puriņš