ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas slimnīcā noteikta karantīna

Andra Ozola

2018. gada 20. februāris 11:01

1104
Jelgavas slimnīcā noteikta karantīna

Jelgavā gripas intensitāte ir tik strauja, ka tā sasniegusi epidēmijas slieksni. No otrdienas, 20. februāra, Jelgavas slimnīcā ieviesta karantīna. Tās laikā tiks ievērojami ierobežota pacientu apmeklētāju plūsma – ar ārstējošā ārsta izsniegtu caurlaidi tuvinieku apmeklējums tiks ļauts tikai pie ļoti smagi slimiem pacientiem. Pārējos gadījumos tuvinieki pacientiem varēs atstāt sūtījumus 3. stāva garderobē, informē Jelgavas Sociālo lietu pārvalde.

Jelgavas slimnīcas ārste Solveiga Ābola aicina iedzīvotājus būt saprātīgiem un lieki un bez vajadzības uz slimnīcu nenākt. Arī cilvēki, kuriem ārstējošais ārsts ir izsniedzis caurlaidi, lai viņi varētu apmeklēt un palīdzēt kopt savus smagi slimos tuviniekus, tiek aicināti nākt vieni un uz slimnīcu neņemt līdzi bērnus.

“Staigājošie pacienti, kuri var iznākt no nodaļu telpām, pēc pienesumiem var iznākt tuviniekiem pretī. Savukārt pārējos gadījumos sūtījumus labāk ir atstāt 3. stāva garderobē pie garderobistes, kura parūpēsies par to tālāku nogādāšanu slimniekiem,” aicina Solveiga Ābola.

Pienesumi tiek pieņemti: darbadienās no pulksten 11 līdz pulksten 13 un no pulksten 16 līdz pulksten 17.30. Sestdienās un svētdienās sūtījumi tiek pieņemti rīta pusē tāpat no pulksten 11 līdz pulksten 13, bet pēcpusdienā – no pulksten 15 līdz pulksten 17.

Pašlaik Jelgavas slimnīcā ārstējas septiņi gripas pacienti, kuriem šī diagnoze ir apstiprināta laboratoriski. Viņiem konstatēts B tipa gripas vīruss. Pacienti slimnīcā iestājas arī ar gripas izraisītu pneimoniju, piebilst daktere Solveiga Ābola.

Gripas epidēmijas laikā saslimušajam jāpaliek mājās un jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, jo Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde neveic ārstēšanu gripas vai saaukstēšanās gadījumā. 

Epidēmijas laikā gripas pacientiem par ārsta vizīti mājās jāmaksā tikai valstī noteiktā pacienta iemaksa – 2,85 eiro.


Foto: no arhīva