ZZ.lv ARHĪVS

Gars atgriezies, bet “Kurbads” paliek nepārspēts (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 15. februāris 09:29

136
Gars atgriezies, bet “Kurbads” paliek nepārspēts (FOTO)

“Zemgale/LLU” ar trīs dienu atstarpi aizvadījusi divas “Optibet” hokeja līgas regulārā turnīra spēles pret tabulas vicelīderiem “Kurbads”, kurās zaudēja ar minimālu rezultātu. Jelgavnieki šajās spēlēs parādīja, ka ir atguvuši savu kaujiniecisko garu un izslēgšanas spēļu kārtā cīnīsies līdz pēdējam.

Sestdien Jelgavas Ledus hallē mājinieki nodemonstrēja spēju pārvarēt spēlētāju traumu un iepriekšējo neveiksmju radītās negācijas. Viesi gan pārsvarā kontrolēja mača gaitu, bet “Zemgale/LLU” spēlētāji un vārtsargs Rihards Cimermanis trenera Valērija Kuļibabas vadībā izrādīja pietiekamu pretestību, lai pirmajā trešdaļā neielaistu ripu savos vārtos un atbildētu ar dažiem bīstamiem pretuzbrukumiem.  Otrajā trešdaļā turpinājās sīva cīkstēšanās, bet veiksmīgāki ar diviem vārtu guvumiem tomēr bija HK “Kurbads” spēlētāji. Jelgavnieki divas reizes spēlēja vairākumā, bet nespēja realizēt šīs iespējas.

Trešās trešdaļas sākumā viesi panāca arī 3:0, taču tas neatturēja mājiniekus no turpmākās cīņas. 14. minūtē, spēlējot vairākumā, uzbrucējs Lauris Rancevs pēc aizsarga Reiņa Švēdenberga metiena mainīja ripas lidojumu un samazināja starpību. Turpinot ofensīvu, 17. minūtē vārtus guva Jurijs Moiseičenko – 2:3. Jelgavnieku uzbrukumi neapsīka līdz pat perioda beigām, bet spēles rezultātu izlīdzināt tomēr neizdevās.

Otra savstarpējā spēle notika otrdienas vakarā “Kurbads” ledus hallē Rīgā, kur jelgavnieki turpināja apliecināt savu kaujiniecisko raksturu un piekāpās tikai neveiksmīgas sakritības dēļ. Tāpat kā pirmajā spēlē “Kurbada” hokejisti dominēja ripas kontrolē un metienos uz vārtiem, tikai ar to vien bija par maz, lai viegli tiktu galā ar jelgavniekiem, kuri pretiniekiem pārsvarā lika spēlēt pie laukuma apmalēm. Pirmā trešdaļa pagāja bez vārtu guvuma, bet otrās trešdaļas 9. minūtē pēc ātra pretuzbrukuma rezultātu atklāja jelgavnieku uzbrucējs (JLSS treneris) Artūrs Āboliņš. Diemžēl pārsvaru izdevās saglabāt tikai divas minūtes un trešdaļas izskaņā ripa vēlreiz atrada ceļu Reiņa Petkus sargātajos vārtos – 2:1.

Trešā perioda 5. minūtē uzbrucējs Artjoms Ogorodņikovs pēc L.Ranceva piespēles viegli palaboja ripas slīdējuma trajektoriju, un “Kurbada” vārtsargs Uldis Čalpa pats ar savu nūju ieraidīja ripu savos vārtos – 2:2. Trešdaļas vidū ledus saimnieki nonāca vairākumā, kuru realizēja veiksmīgas sakritības dēļ. Uzbrucējs Mārcis Zembergs atdeva piespēli gar vārtiem, bet ripa trāpīja jelgavnieku aizsarga slidā un ielidoja vārtos. Vēl viens noraidījums “Zemgale/LLU” sastāvā un neveiksme vārtu gūšanā neļāva jelgavniekiem izlīdzināt spēles rezultātu, bet skaidri parādīja, ka spēlētāji psiholoģiski ir gatavi izslēgšanas spēļu kārtai.

“Optibet” hokeja līgas regulārajā turnīrā atlikusi tikai viena spēle – 21. februārī Jelgavas Ledus hallē pret HK “Prizma”. Pārtraukums grafikā ieviests, lai klubu spēlētāji varētu piedalīties valstsvienību spēlēs. “Zemgale/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis dosies ar Latvijas izlasi uz Dāniju. Vairāki kluba spēlētāji piedalīsies “Crowns Baltic Challenge Cup” turnīra posmā Valmierā, kur, tā kā  nevarēja ierasties Zviedrijas komanda, startēs divas Latvijas klubu izlases. Jaunais uzbrucējs Jānis Kārkliņš kā rezervists iekļauts Latvijas U18 valstsvienībā un dosies uz Liepāju, kur startēs četru nāciju turnīrā. Ir arī cerība, ka garās pauzes laikā vairāki “Zemgale/LLU” spēlētāji varētu sadziedēt savas traumas un atgriezties komandā uz izslēgšanas spēļu kārtu.


Foto: Ruslans Antropovs