ZZ.lv ARHĪVS

Bobs Hārtlijs iedvesmo Jelgavas jaunos hokejistus (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 9. februāris 11:51

5322
Bobs Hārtlijs iedvesmo Jelgavas jaunos hokejistus (FOTO)

Jelgavas Ledus sporta skolā vakar ciemojās un jauno U12 un U14 hokejistu nodarbības uz ledus kopā ar sporta skolas treneriem vadīja Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

“Izmantojam to, ka treneris ir ar lielu pieredzi, kuru labprāt gatavs nodot ne vien mūsu hokejistiem, bet arī treneriem,” kopā ar viesi atbraukušais Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols “Ziņām” pastāstīja, ka līdzīgas spēles popularizēšanai, jauno hokejistu iedvesmošanai un vienlaikus jaunatnes treneru skološanai veltītas vizītes bijušas jau vairākos Rīgas klubos, martā plānots pasākums Liepājā, bet šoreiz ieradušies Jelgavā, kur, pēc federācijas vērtējuma, izveidota viena no pilnīgākajām bērnu un jaunatnes hokeja piramīdām.

Pēc divu stundu aktīvas darbošanās uz ledus Bobs Hārtlijs uzteica jaunos censoņus par cītību un disciplīnu, bet hokejisti savukārt stājās rindā pēc autogrāfa un izdevības nofotografēties ar slaveno kanādieti, kas “Colorado Avalanche” aizvedis līdz Stenlija kausam, bet 2015. gadā saņēmis Džeka Adamsa balvu kā NHL sezonas labākais treneris.

Vēlāk sarunā ar Ledus sporta skolas treneriem, no kuriem speciālists lielu daļu atpazina kā pērn rīkotajā seminārā redzētus, viņš izteica atzinību jauno kolēģu veikumam, kura rezultātus skatījis mazo hokejistu darbībā uz ledus un attieksmē. “Krāt pieredzi, zināšanas un, galvenais, – mīlēt bērnus, savus audzēkņus,” līdzās praktiskiem ar spēles apguvi un treniņprocesu saistītiem padomiem tāds sarunas noslēgumā bija Boba Hārtlija svarīgākais vēlējums treneriem, kuru loma ir tik nozīmīga jaunā cilvēka personības veidošanā.


Foto: Ruslans Antropovs