ZZ.lv ARHĪVS

Tornī – keramikas izstāde (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 8. februāris 10:33

4538
Tornī – keramikas izstāde (FOTO)

“Gribējās, lai jelgavnieki iepazīst citādu keramiku un jaunākās paaudzes māksliniekus,” stāsta keramiķe Ilze Emse-Grīnberga, pēc kuras iniciatīvas Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī tapusi izstāde “Sapņi. Keramika”.

Izstādes laiks, nosaukums un vieta ir izvēlēti apzināti – tā tiek atklāta 20. Starptautiskā ledus skulptūru festivāla laikā, pielāgojoties arī festivāla tēmai “Sapņi”, klāsta I.Emse-Grīnberga. Izstāde ļaus skatītājam nokļūt cita trausluma –  porcelāna, lielformāta zīmējumu un kustības savažotas keramikas tēlniecības formu – pasaulē un uzkavēties tur arī pēc tam, kad ledus brīnumi būs pārvērtušies reiz piedzīvotā  sapnī. “Tieši ledus skulptūru festivāla laikā gribējās ar citādo – smagnējo, ilgmūžīgo – materiālu panākt līdzīgu iedomu, kas ir sapnī. Tie jau var realizēties jebkurā materiālā.” Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī šī būs pirmā lielformāta porcelāna izstāde. Tajā satikušās jelgavniece I.Emse-Grīnberga, Sanita Ābelīte (Alsunga), Arta Baltā (Liepāja) un Elīna Titāne (Rīga).

Izstāde skatāma līdz 6. martam torņa Izstāžu zālē un Konferenču zālē. Šajā dienā paredzēta arī tikšanās ar māksliniecēm.


Foto: Nils Jaunsubrēns. Visu rakstu lasiet 8. februāra “Zemgales Ziņās”