ZZ.lv ARHĪVS

“Mogo” ar 1:8 sagrauj jelgavniekus (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 1. februāris 18:36

322
“Mogo” ar 1:8 sagrauj jelgavniekus (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp HK “Mogo” un HK “Zemgale/LLU” “Mogo” ledus hallē 31. janvārī rīdzinieki sagrāva jelgavniekus ar nepieredzētu rezultātu 1:8 (0:3; 1:2; 0:3).

HK “Mogo” no pirmajām trešdaļas sekundēm pārņēma ripas kontroli un iespieda jelgavniekus viņu aizsardzības zonā. “Zemgale/LLU” cīņā par ripu nopelnīja noraidījumu, un vārtos vaigu sviedros nācās strādāt vārtsargam Rihardam Cimermanim. Mazākums bija izturēts, un ripa beidzot nonāca pie jelgavniekiem, kuri devās uz pretinieka vārtiem, un pienāca HK “Mogo” kārta spēlēt mazākumā. Piecu minūšu laikā rīdzinieki nopelnīja trīs noraidījumus, bet nevienu no tiem “Zemgale/LLU” nerealizēja. Trešdaļas vidū noraidījumu nopelnīja jelgavnieki, un to ar spēcīgu metienu realizēja Miks Lipsbergs, ripai izslīdot starp vārtsarga kājsargiem – 0:1. “Zemgales/LLU” spēlētāji mēģināja uzbrukt pretiniekam, bet nespēja tikt cauri vidējai zonai, kur uz zilās līnijas tos sagaidīja trīs vai četri rīdzinieku spēlētāji. Ar grūtībām tiekot iekšā zonā, uzbrucēji zaudēja ripu, un HK “Mogo” spēja sarīkot ātrus pretuzbrukumus, kamēr jelgavnieku uzbrucēji aizkavējās pretējā laukuma pusē. Piecpadsmitajā minūtē tādu pretuzbrukumu realizēja Krievijas leģionārs Dmitrijs Moņa – 0:2. “Zemgales/LLU” treneris Valērijs Kuļibaba bija spiests paņemt 30 sekunžu pārtraukumu, lai norādītu spēlētājiem uz viņu kļūdām un apturētu vārtu birumu. Jelgavnieki nopelnīja vēl vienu noraidījumu, kura laikā aizsardzībā spēlēja krietni pārliecinošāk nekā pilnā sastāvā. Jau spēlējot vienādos sastāvos, deviņpadsmitajā minūtē HK “Mogo” izveidoja ātru uzbrukumu, kuru noslēdza Raimonda Vilkoita gūtie vārti – 0:3. Trešdaļa noslēdzās ar asumiem un skarbu vārdu apmaiņu starp spēlētājiem. Rezultātā “Zemgale/LLU” devās uz ģērbtuvi ļoti saniknotā noskaņojumā.

Otrajā trešdaļā “Zemgale/LLU” palielināja spēles ātrumu, un rīdzinieku vārti krita jau pirmajā minūtē. Vārtu priekšā labi pacīnījās Kristaps Legzdiņš, un viņa raidīto ripu vārtsargs Henrijs Ančs nespēja piespiest pie ledus. Tad to mēģināja vārtos iedabūt Vladislavs Adeļsons, bet vārtsargs to neļāva izdarīt. Beidzot ar Ivana Ribčika pieslēgšanos ripa tika ieraidīta vārtos – 1:3. Trešdaļas trešajā minūtē HK “Mogo” aizsarga Jāņa Bullīša gūtie vārti nedaudz stabilizēja situāciju uz laukuma 1:4, bet jelgavnieki turpināja savu spiedienu un izveidoja vairākas bīstamas situācijas. Rīdzinieku treneris Oļegs Sorokins bija spiests paņemt 30 sekunžu pārtraukumu, lai norādītu saviem spēlētājiem uz kļūdām un apturētu viesu ofensīvu. Taču nevis HK “Mogo” trenera padomi apturēja “Zemgale/LLU” spiedienu, bet divi noraidījumi jelgavnieku rindās. Lielo mazākumu mūsu puiši gandrīz izturēja, bet vienpadsmit sekundes pirms pirmā spēlētāja atgriešanās uz ledus Vladimirs Mamonovs ieraidīja ripu vārtos – 1:5.

Trešās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” mēģināja atkārtot otrās trešdaļas radīto spiedienu, bet kļūdas piespēlēs un saspēlē padarīja to krietni vājāku, kas nāca par labu laukuma saimniekiem. Trešdaļas vidū jelgavnieku enerģija noplaka, jo nekādi neizdevās ieraidīt ripu Henrija Anča vārtos. Toties šo vājumu spēja izmantot HK “Mogo” spēlētāji, kuri ieraidīja trīs ripas. Ar vārtu guvumiem atzīmējās Raimonds Vilkoits, Dmitrijs Moņa un Vladimirs Mamonovs – 1:8.


Foto: Ruslans Antropovs