ZZ.lv ARHĪVS

Apstiprina Jelgavas novada domes izpilddirektori

Agnese Leiburga

2018. gada 1. februāris 09:55

2078
Apstiprina Jelgavas novada domes izpilddirektori

Jelgavas novada dome atbalstījusi līdzšinējās Attīstības nodaļas vadītājas Līgas Lonertes apstiprināšanu pašvaldības izpilddirektores amatā. Lēmumprojekts paredz, ka jaunos amata pienākumus viņa sāk pildīt jau ar 1. februāri, ziņo pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Pašvaldībā skaidro, ka L.Lonertes kandidatūra uz šo amatu izraudzīta viņas ievērojamās pašvaldības darba pieredzes un mērķtiecīgā novada attīstības redzējuma dēļ.

Jelgavas novada Attīstības nodaļa L.Lonertes vadībā strādāja kopš 2011. gada, īstenojot vairāk nekā 400 projektu un piesaistot papildu finansējumu novada attīstībai vairāk nekā 40 miljonu eiro apmērā – gan infrastruktūras attīstībai, gan starptautiskai sadarbībai, gan uzņēmējdarbības atbalstam. Jaunievēlētajai izpilddirektorei ir arī vērā ņemama pieredze finanšu jomā, jo pirms vadošā amata Attīstības nodaļā viņa strādājusi Finanšu nodaļā par vadītājas vietnieci, bet agrāk par Finanšu nodaļas vadītāju Jaunsvirlaukas pagasta padomē. 
“Tā kā Līga Lonerte strādājusi novada pašvaldības Attīstības nodaļā, viņai nav sveša pašvaldības darba organizācija. Esmu pārliecināts, ka viņa lieliski spēs pildīt savus tiešos pienākumus, jo izprot pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību darbu. Viņa ir pierādījusi sevi kā harismātisku līderi ar spēju veidot labu komandu – viņas vadībā Attīstības nodaļa daudzkārt apliecinājusi patiešām labi organizētu, profesionālu darbu, ko pieredzes apmaiņā brauc apgūt citu pašvaldību projektu vadītāji. Līgas nodaļas kompetencē līdz šim jau ir bijusi investīciju plāna izstrāde, līdz ar to viņa lieliski pārzina katru pagasta ceļu, iestādi, problēmas, kas ļauj ar savu redzējumu noteikt uzdevumus izpildvarai,” izvēli komentē Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Kā “Ziņas” jau rakstīja, Jelgavas novada pašvaldība jaunu izpilddirektoru sāka meklēt šī gada sākumā, kad atlūgumu iesniedza Ivars Romānovs. Viņa pienākumus līdz jaunā izpilddirektora apstiprināšanai pildīja Valdis Buividaitis, kurš no 1. februāra atsāks veikt savus tiešos izpilddirektora vietnieka darba pienākumus.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība