ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” pārspēj “HS Rīga” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 29. janvāris 17:14

583
HK “Zemgale/LLU” pārspēj “HS Rīga” (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp HK “Zemgale/LLU” un “HS Rīga” Jelgavas Ledus hallē 27. janvārī jelgavnieki, spēlējot ar trim maiņām, panāca uzvaru ar rezultātu 3:2 (2:0; 1:1; 0:1).

“Zemgales/LLU” spēlētāji no pirmajām spēles sekundēm pārņēma spēles vadību savās rokās un nepārtraukti apdraudēja HS “Rīga” vārtus. Pirmo ripu vārtos piektajā spēles minūtē pēc Imanta Ļeščova un Ivana Ribčika piespēlēm ieraidīja Kristaps Millers – 1:0. Trešdaļas vienpadsmitajā minūtē pēc Olfa Aploka un Vladislava Adeļsona piespēlēm ripu vārtos ieraidīja aizsargs Vjačeslavs Minajevs, tādā veidā realizējot spēlētāju vairākumu – 2:0. “Zemgale/LLU” pirmajā trešdaļā uz pretinieka vārtiem meta 14 reizes, bet viesi tikai trīs reizes.

Otrās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” vēl kontrolēja spēles vadību, bet arī HS “Rīga” spēja tikt pie ripas un biežāk viesoties pie Reiņa Petkus sargātajiem vārtiem. Trešdaļas trešajā minūtē pēc vairākuma beigām pēc Kristapa Legzdiņa un Kristapa Millera piespēlēm ripu vārtos ieraidīja Ivans Ribčiks – 3:0. Septītajā trešdaļas minūtē “HS Rīga” izveidoja ātru pretuzbrukumu. Reinis Petkus atvairīja pirmo metienu uz vārtiem, bet tad Artjoms Pankevičs ieraidīja pie ledus nepiespiestu ripu vārtos, panākot rezultātu 3:1. Jelgavnieki pēc zaudētiem vārtiem nedaudz zaudēja spēles pavedienu, ko sekmēja arī noraidījumi komandas sastāvā. Spēles lūzumu skaidri atspoguļoja metienu skaits uz vārtiem. HK “Zemgale/LLU” otrajā trešdaļā izdarīja tikai sešus metienu uz vārtiem, bet “HS Rīga” – astoņus.

Trešajā trešdaļā noraidījumu dēļ spēle kļuva pavisam saraustīta, bez izteikta kādas komandas pārsvara. Trešdaļas astoņpadsmitajā minūtē “HS Rīga”, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, izdevās realizēt vairākumu ar Vladislava Koniševa precīzu metienu – 3:2. “HS Rīga” mēģināja bez vārtsarga un ar sešiem laukuma spēlētājiem izlīdzināt spēles rezultātu, bet paši nopelnīja noraidījumu, un mēģinājums palika nerealizēts.


Foto: Ruslans Antropovs