ZZ.lv ARHĪVS

Sabiedrības integrācijas pārvaldē skatāmas Inetas Bērziņas “Krāsas” (FOTO)

zz.lv

2018. gada 28. janvāris 23:04

3349
Sabiedrības integrācijas pārvaldē skatāmas Inetas Bērziņas “Krāsas” (FOTO)

“Nav jābūt māksliniekam, lai gleznotu, nav jābūt operdziedātājam, lai dziedātu, un nav jābūt pasaules čempionam, lai sportotu. Ir jātic sev un jādara lietas, ko vēlas sirds, tad visi sapņi piepildīsies,” teic Ineta Bērziņa, kuras personālizstāde “Krāsas” līdz 9. februārim skatāma Sabiedrības integrācijas pārvaldē.

Glezniecībai I.Bērziņa pievērsās pirms pieciem gadiem, iestājoties Olaines Pieaugušo centra gleznošanas nodaļā. 2017. gada maijā tika atklāta pirmā personālizstāde Olaines 1. vidusskolas skolas bibliotēkā. Kā teic autore – katra glezna pauž viņas dvēseles būtību, izstaro personību: būt košai, krāsainai un daudzpusīgai. “Gleznošana ir mana patiesā būtība, krāsas ir mana enerģija, glezna ir daļa manas dvēseles. Gleznojot mana pasaule kļūst košāka,” tā I.Bērziņa.

I.Bērziņa ir neliela ģimenes uzņēmuma vadītāja. Kopā ar vīru Māri viņa nodarbojas ar stiklotu konstrukciju – ziemas dārzu, terašu un tamlīdzīgi – izgatavošanu un uzstādīšanu. 1992. gadā absolvējusi Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Dizaina nodaļu. 2002. gadā ieguvusi diplomu Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā psiholoģijā.

Izstādes atklāšanā muzicēja jelgavniece koklētāja samtainās balss īpašniece Solvita Grasmane.


Foto: Nils Jaunsubrēns