ZZ.lv ARHĪVS

Ilggadējais "Jelgavas" vārtsargs Ikstens pievienojies RFS sastāvam

LETA

2018. gada 29. janvāris 08:20

86
Ilggadējais "Jelgavas" vārtsargs Ikstens pievienojies RFS sastāvam

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda RFS papildinājusi sastāvu ar vārtsargu Kasparu Ikstenu, kurš pēdējos gados spēlēja "Jelgavā".

Ikstens ir divkārtējs Latvijas čempions un trīskartējs Latvijas kausa ieguvējs.

Karjeru viņš sāka "Olimpa" rindās, turpinājumā 2010. un 2011. gadā pārstāvēja "Skonto" vienību, pirmajā no šīm sezonām kļūstot par valsts čempionu.

2012. gadā Ikstens Latvijas čempiona titulu izcīnīja arī Daugavpils "Daugavas" vienībā, turpinājumā pussezonu spēlēja Islandē, bet 2013. gada vasarā pievienojās "Jelgavai", ar šo vienību trīsreiz iegūstot Latvijas kausu.

Šajā ziemā "Jelgavas" komandu atstājuši liela daļa līdzšinējo līderu, tikmēr RFS turpina stiprināties, jo iepriekš šonedēļ piesaistīja arī rezultatīvo baltkrievu uzbrucēju Dmitriju Platonovu, kurš iepriekšējās divās sezonās ar Jūrmalas "Spartaku" kļuva par valsts čempionu.

RFS iepriekšējā sezonā ar vairākiem valstsvienības futbolistiem sastāvā dažas kārtas pirms turnīra beigām pretendēja uz Latvijas čempiontitulu, bet beigās palika piektajā vietā un bez ceļazīmes uz eirokausiem.

Neveiksmīgās sezonas beigas lika atbrīvot no amata galveno treneri Andreju Kaļiņinu, kura vietā tika apstiprināts lietuvietis Valds Dambrausks, kurš 2015. un 2016. gadā izcīnīja Lietuvas čempionu titulu.

Iepriekš šajā starpsezonā RFS komanda oficiāli bija piesaistījusi arī 22 gadus veco latviešu uzbrucēju Arti Jaudzemu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jelgavu", un vārtsargu Dmitriju Grigorjevu, kurš pārnāca no "Metta"/"Latvijas Universitātes" vienības.


Foto: lff.lv