ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Jaunā teātra bērni izmeklēs dīvainus notikumus skolā

zz.lv

2018. gada 23. janvāris 08:32

854
Jelgavas Jaunā teātra bērni izmeklēs dīvainus notikumus skolā

Jelgavas Jaunā teātra bērnu studijas dalībnieki aicina uz detektīva “Degungalā” pirmizrādi, kurā izmeklēs dīvainus notikumus skolā, vēsta teātris.

Ir pazudis klasesbiedrs, radušās aizdomas par spoku, un, svarīgākais, bezvēsts meklēšanā izsludināti saldumi. Kā bērni ar to tiks galā un cik viegli vai grūti būs atklāt skolā notikušos noziegumus, varēs redzēt jaunajā izrādē “Degungalā”. Kā vēsta nosaukums, vainīgais vienmēr ir izmeklētāja degungalā, bet tas nemazina izmeklēšanas spriedzi un negaidītos pavērsienus.

““Degungalā” ir stāsts par to, cik plaša ir bērnu fantāzija, ne tikai atklājot, bet arī radot potenciālos pārpratumus, iekļūstot negaidītās situācijās un atrodot visneiedomājamākos iemeslus un likumsakarības, kāpēc kāds notikums kļūst detektīvsižeta vērts,” stāsta lugas autors un režisors Rihards Gāle.

Izrādē “Degungalā” darbība notiek skolā, kur dažādu klašu skolēni katrs no sava skatu punkta mēģina radīt un atrisināt “noziegumus”. Visi stāsti krustojas, radot neticamu jucekli un pārpratumu virkni, kas mazos detektīvus ieved gan komiskās, gan nopietnās situācijās, bet vienmēr un visur beigas ir laimīgas.

“Iestudējumā izmantoti video materiāli, kurus kopā ar bērnu studijas dalībniekiem filmējām skolā. Bērniem bija iespēja apgūt jaunu izrādes iestudēšanas elementu, kad dzīvajā darbībā uz skatuves ienāk arī video materiāli,” nelielu ieskatu izrādes tapšanā sniedz režisors. Aizraujošais detektīvsižets “Degungalā” skatītājiem piedāvās sižetisku spriedzi un noslēpumu, kas atklāsies tikai izrādes finālā.

Izrāde notiks 27. janvārī pulksten 18 Jelgavas kultūras namā “Rota”.


Publicitātes foto