ZZ.lv ARHĪVS

Zaļajā pēcpusdienā stāstīs par Ķemeru Nacionālā parka plāniem un aktualitātēm dabas aizsardzībā

zz.lv

2018. gada 21. janvāris 12:55

114
Zaļajā pēcpusdienā stāstīs par Ķemeru Nacionālā parka plāniem un aktualitātēm dabas aizsardzībā

Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas darbinieki 25. janvārī pulksten 12.30 Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) un tā apkārtnes iedzīvotājus aicina uz pirmo neformālo tikšanos Zaļajā pēcpusdienā Tīreļu bibliotēkā, informē pārvaldes dabas izglītības darba speciāliste Baiba Ralle.

Ikvienam Tīreļu un apkārtnes iedzīvotājam tā būs iespēja klātienē satikt ĶNP pārstāvjus, uzdot sev interesējošus jautājumus, nepastarpinātā veidā uzzināt jaunāko informāciju par ĶNP plānotajiem attīstības, dabas atjaunošanas plāniem un citām aktualitātēm dabas aizsardzībā. Tāpat iedzīvotāji varēs noskaidrot, kā aktīvāk iesaistīties dažādos dabas aizsardzības pasākumos – talkās, dabas pētījumu programmās un citās aktivitātēs.

“Katrā tikšanās reizē iedzīvotājiem cenšamies sniegt informāciju par aktualitātēm, kas skar tieši viņu dzīvesvietu. Tomēr, tā kā nupat ar vērienīgu zinātniski praktisku konferenci esam noslēguši Ķemeru Nacionālā parka 20. jubilejas gadu, apkopojot šajā laikā paveikto dažādās jomās, šoreiz ikviens Zaļo pēcpusdienu apmeklētājs varēs iepazīties arī ar īsu konferencē aplūkoto tematu kopsavilkumu,” uzsver Pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas dabas izglītības centra “Meža māja” vadītāja Agnese Balandiņa.

Zaļās pēcpusdienas norisināsies arī vairākās citās ĶNP teritorijās un to tuvumā esošajās apdzīvotajās vietās. 26. janvārī pulksten 17 – Ķemeru pamatskolā, 31. janvārī pulksten 15 – Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Kauguru bibliotēkā, 7. februārī pulksten 15 – Engures saieta namā, 15. februārī pulksten 16 – Jūrmalas Centrālās bibliotēkas Alberta Kronenberga Slokas bibliotēkā, 21. februārī pulksten 15 – Lapmežciema muzejā, 7. martā pulksten 14 – Smārdes pagasta bibliotēkā.

Zaļās pēcpusdienas Dabas aizsardzības pārvalde organizē jau vairāk nekā piecus gadus, lai varētu klātienē satikt un uzrunāt īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un to tuvumā dzīvojošos iedzīvotājus un sīkāk pastāstīt par tobrīd notiekošajām vai plānotajām aktualitātēm konkrētajā teritorijā. Šogad Pārvalde šādu tikšanos nolēmusi organizēt arī Tīreļu bibliotēkā.