ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” nespēj noturēt pārsvaru pār “Kurbadu” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 18. janvāris 10:51

469
“Zemgale/LLU” nespēj noturēt pārsvaru pār “Kurbadu” (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp HK “Zemgale/LLU” un “Kurbads” Jelgavas Ledus hallē 17. janvārī jelgavnieki atklāja spēles rezultātu, bet nespēja saglabāt iegūto pārsvaru, zaudējot spēlē ar rezultātu 2:6 (1:2; 1:1; 0:3).

Spēlei “Zemgale/LLU” pieteica pilnu komplektu ar aizsargiem, bet uzbrucēju rindās joprojām ir vērojams liels iztrūkums traumētu spēlētāju dēļ. Toties jelgavnieku komandai pievienojies jauns uzbrucējs – Vladislavs Adeļsons. Šo sezonu un iepriekšējās divas viņš ir spēlējis ASV hokeja premjerlīgā (USPHL) elites divīzijas un NCDC komandās – “Rochester Jr. Americans” un “Rochester Monarchs”. Pirmajā savā Ziemeļamerikas sezonā viņš bija trešais rezultatīvākais savā komandā, bet nākamajā sezonā jau bija pirmais. Šosezon Amerikā viņš aizvadīja desmit spēļu un atgriezās Latvijā.

Pirmā trešdaļa sākās ar jelgavnieku spiedienu, kas noveda pie tā, ka viesi pārkāpa noteikumus trešdaļas otrajā minūtē. Astoņās sekundēs “Zemgale/LLU” nokārtoja sev pirmos vārtos. Pēc Kriša Grundmaņa un Jurija Moiseičenko piespēlēm savus pirmos vārtus debijas spēlē guva Vladislavs Adeļsons – 1:0. “Zemgale/LLU” turpināja kontrolēt ripu un veidot uzbrukumus, kas lika just, ka mājinieki ir uz viļņa. Bet pacēlums apsīka trešdaļas devītajā minūtē, kad atbildes vārtus guva Juris Štāls – 1:1. Trīs minūtes vēlāk jelgavnieku cerības mazināja Martina Lavrova gūtie vārti – 1:2. “Zemgale/LLU” pēc zaudētiem vārtiem zaudēja arī kontroli par ripu, un nu jau “Kurbads” varēja izvērsties uzbrukumā. Jelgavnieki līdz trešdaļas beigām nopelnīja trīs noraidījumus un varēja vien sapņot par atspēlēšanos.

“Kurbads” otro trešdaļu uzsāka ar lielu pārliecību savos spēkos un jau trešdaļas otrajā minūtē ar Renāra Valtera gūtiem vārtiem panāca komfortablu rezultātu – 1:3. Līdz trešdaļas vidum viesi vairāk kontrolēja spēli, bet zaudēja to desmitajā minūtē, kad vairākumā pēc Kristapa Jākobsona un Rimanata Zeiļa piespēlēm vārtus guva Kristaps Millers – 2:3. Milleram šie bija piecdesmitie vārti, spēlējot klubā. “Zemgale/LLU” atguvās, pārņēma spēles kontroli savās rokās un izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Ulda Čalpas sargātajiem vārtiem, bet nespēja tos izmantot savā labā.

Trešā trešdaļa sākās ar viesu ofensīvu, kuru viņi realizēja jau četrdesmitajā sekundē, kad vārtus guva Mārtiņš Porejs – 2:4. Pēc šiem zaudētiem vārtiem “Zemgales/LLU” spēlētāji vairs nespēja saņemties, un kļūdas aizsardzībā sekoja cita aiz citas. Piecpadsmitajā minūtē vārtus guva Rihards Remiņš, bet divas minūtes vēlāk Gatis Gricinskis – 2:6. “Kurbads” teicami spēlēja vārtu priekšā, un vārtsargam Reinim Petkum nebija ne mazākās iespējas glābt savu komandu. Spēles gaitā “Kurbads” bija veicis 43 metienus uz jelgavnieku vārtiem, bet viņi spēja atbildēt tikai ar 24. Lielu lomu negatīvā spēles iznākumā nospēlēja arī daudzie mazākumi, kuros jelgavnieki labi aizstāvējās (neielaida nevienu ripu), bet tie pamatīgi traucēja izvērst pretuzbrukumus.

Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs 23. janvārī “Volvo SC” ledus hallē Rīgā, kur tiksies ar HK “Prizma”. Nedēļu līdz nākamajai spēlei komanda pavadīs intensīvos treniņos, lai uzlabotu sadarbību, lai arī jāspēlē nestandarta virknējumos.



Foto: Ruslans Antropovs