ZZ.lv ARHĪVS

Arī 1. līgā liepājnieki dabū trūkties Jelgavā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 17. janvāris 17:13

367
Arī 1. līgā liepājnieki dabū trūkties Jelgavā (FOTO)

Latvijas 1. līgas spēlē 14. janvārī Jelgavas Ledus hallē “Zemgales/JLSS” komanda sagādāja negaidītu zaudējumu “Liepājas SSS” komandai ar rezultātu 6:2 (3:1; 2:0; 1:1). Spēles iznākuma pārsteigums slēpās tajā, ka pirmajā savstarpējā spēlē jelgavnieki zaudēja ar rezultātu 3:6.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo 1. līgas spēli, “Zemgales/JLSS” sastāvā atgriezās OHL aizsargi Reinis Švedenbergs un Andrejs Kostjuks. Uzbrukumam pievienojās 20 gadu vecais Krievijas leģionārs Valērijs Puškarjovs, kurš Latvijas 1. līgā aizvadījis jau divas sezonas un pagājušā sezonā spēlē arī “Prizmas” sastāvā Latvijas hokeja virslīgā.

Jau pirmās trešdaļas otrajā minūtē spēles rezultātu pēc Roberta Pētersona un Andreja Kostjuka piespēlēm atklāja kluba U18 komandas rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Kromans – 1:0. Pēc divām minūtēm pie vārtu guvuma tika aizsargs Andrejs Kostjuks – 2:0. Asistēja viņam jaunais spēlētājs Valērijs Puškarjovs un Reinis Švēdenbergs. Trešdaļas vidū individuālu meistarību izrādīja uzbrucējs Emīls Balodis, panākot jau nopietnu pārsvaru spēles rezultātā – 3:0. Spēles četrpadsmitajā minūtē “Liepājas SSS” komandas otrais rezultatīvākais uzbrucējs Raivo Freidenfelds atguva vienus vārtus – 3:1. Pēc zaudētās ripas galvenais treneris Valērijs Kuļibaba nomainīja vārtos stāvošo vārtsargu Artūru Kristu Krūklīti pret Ņikitu Montvidu.

Otrās trešdaļas sākumā “Liepāja SSS” nopelnīja noraidījumu un palika mazākumā. Piecas sekundes bija nepieciešamas pieredzējušajiem “Zemgales/JLSS” spēlētājiem, lai realizētu vairākumu. Pēc Kristapa Namiķa un Reiņa Švēdenberga piespēlēm otru ripu mačā guva Andrejs Kostjuks – 4:1. Pēc 47 sekundēm ar individuālo meistarību atzīmējās Kristaps Kromans, panākot jau graujošo rezultātu 5:1, kas lika “Liepājas SSS” galvenajam trenerim Guntim Pujātam nomainīt vārtsargu. Līdz trešdaļas beigām ripu vairāk kontrolēja “Zemgales/JLSS” spēlētāji, bet viņiem trūka precizitātes metienos līdzīgi kā pretiniekiem, un otrajā trešdaļā vārti vairs netika gūti.

“Liepājas SSS” spēlētāji ļoti agresīvi uzsāka trešo trešdaļu, cerot kaut kādā veidā mainīt spēles gaitu. Jelgavnieki gan bija pārliecinoši aizsardzībā, un arī vārtsargs Montvids bija labā formā, lai pretinieks netiktu pie vārtu guvuma. Trešdaļas vidū vairākumu pēc Reiņa Švēdenberga un Kristapa Namiķa piespēlēm realizēja Jānis Ričards Kārkliņš – 6:1. Trešdaļas četrpadsmitajā minūtē jelgavnieki nonāca mazākumā, un “Liepājas SSS” galvenais treneris nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. “Zemgale/JLSS” lielo vairākumu bez vārtu zaudēšanas spēja noturēt piecdesmit sekundes, bet tad Kristers Alonderis atguva vienus vārtus – 6:2. Liepājnieki bija vēl gatavi cīnīties, bet līdz trešdaļas beigām nopelnīja vēl divus noraidījumus un vairāk pie vārtu guvumiem netika.

“Optibet” hokeja līgas spēlētāji parādījuši ļoti labu rezultativitāti šajā spēlē – Andrejam Kostjukam divi gūtie vārti un viena rezultatīvā piespēle; Reinim Švēdenbergam – trīs rezultatīvas piespēles; Kristapam Namiķim – divas rezultatīvas piespēles. Nenoliedzami labs bija arī “JLSS U18” bombardieris Kristaps Kromans, kas spēlē guva divus vārtus. Gūtā uzvara manāmi iespaidoja “Zemgales/JLSS” pozīciju tabulā, jo komandai parādījusies iespēja no septītās vietas pakāpties uz piekto pozīciju, bet, lai to sasniegtu, jāturpina iesāktais darbs un jāgūst uzvara nākamajā spēlē pret “HS Rīga 2001”.



Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1

Venta 2002

10

22

2

HS Rīga 2001

9

20

3

Lido

10

20

4

Mārupe

9

18

5

Valmieras HK/BSS/ViA

11

13

6

Liepājas SSS

10

13

7

HK Zemgale/JLSS

10

12

8

Daugavpils/LDZ CARGO

10

12

9

Pārdaugava/Jūrmala

12

5


Foto: Ruslans Antropovs