ZZ.lv ARHĪVS

Nodrošinās bezmaksas transportu uz Ziemassvētku kauju atceres pasākumiem

zz.lv

2018. gada 12. janvāris 10:15

230
Nodrošinās bezmaksas transportu uz Ziemassvētku kauju atceres pasākumiem

Godinot Ziemassvētku kauju 101. gadadienu, Valgundes pagastā sestdien, 13. janvārī, notiks atceres pasākumi, uz kuriem Jelgavas dome nodrošinās bezmaksas transportu, vēsta pašvaldība.

Izbraukšana pulksten 14 no Jelgavas Kultūras nama Krišjāņa Barona ielā 6. Autobusa maršruts: kultūras nams–Valgundes pagasts, Latvijas Kara muzeja filiāle „Mangaļi”–Valgundes pagasts, Ložmetējkalns. Pēc pasākuma ap pulksten 21 autobuss no Ložmetējkalna dosies atpakaļ uz Jelgavu.

Pulksten 15 “Mangaļos” varēs vērot Pirmā pasaules kara kaujas rekonstrukciju un jaunsargi nodos svinīgo solījumu. Pulksten 16 notiks lāpu gājiens maršrutā “Mangaļi”–Ložmetējkalns, bet noslēgumā pulksten 17.30 Ložmetējkalnā – svinīgais pasākums, kur iedegs atmiņu ugunskurus un apmeklētāji varēs sasildīties, baudot siltu tēju.

Jelgavas novada pašvaldībā informē – lai nodrošinātu iespēju doties lāpu gājienā arī cilvēkiem, kas uz pasākumu ierodas ar personīgo automašīnu, apmeklētāju ērtībai tiks nodrošināti autobusi, lai nokļūtu atpakaļ pie saviem transportlīdzekļiem. Apmeklētāji aicināti atstāt savas automašīnas pie muzeja Mangaļos, bet pēc lāpu gājiena Ložmetējkalnā pulcēties pie Neatliekamās medicīnas dienesta autobusa. Autobuss no Ložmetējkalna izbrauks pulksten 19.30 un 20.30.

Bezmaksas autobusu organizē arī Ozolnieku novada pašvaldība. Pulksten 14 tas aties no Emburgas pagasta pārvaldes, pulksten 14.10 pasažierus uzņems Garozas centra laukumā pie veikala, bet pulksten 14.30 piestās pie Ozolnieku Tautas nama. Mājup no Ložmetējkalna plānots doties ap pulksten 19.