ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieki LHF bērnu un jaunatnes čempionātā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 12. janvāris 09:50

4620
Jelgavnieki LHF bērnu  un jaunatnes čempionātā (FOTO)

Aptuvenā sezonas pusceļā ir Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionāts, kurā visās vecuma grupās pārstāvētas arī Jelgavas Ledus sporta skolas komandas. Visaugstāk tikusi U16 vienība, kas 17 komandu konkurencē ir pirmajā vietā. Ar dažādām sekmēm cīnās visas pārējās.

U18
“JLSS U18” vienība pēdējās četrās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un cieta divus zaudējumus, stabili saglabājot vietu čempionāta piektajā vietā. Decembra otrajā nedēļā jaunieši izbraukumā tikās ar vienaudžiem no “Daugavpils BJSS”. Šī bija jau otrā savstarpējā tikšanās, un otro reizi jelgavnieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:6 (0:0; 1:4; 1:2). Abu vārtu autori – Jānis Ričards Kārkliņš un Roberts Mezītis.Toties pēc nedēļas Valmierā komanda otro reizi sezonā pieveica “Valmieras HK” vienaudžus (7:4). Četrus vārtus spēlē guva R.Mezītis, pa vieniem – Emīls Balodis, Raivo Beinarovičs un Kaspars Mendziņš.

Ziemassvētku priekšvakarā “JLSS U18” Jelgavā uzņēma savus sīvākos konkurentus “Venta 2002”, kuri ar tikpat punktiem tabulā ir aili augstāk. Līdz šim komandas jau bija divreiz tikušās un pa reizei katra uzvarējusi, bet šajā spēlē ar minimālu rezultāta starpību (2:3) piekāpās jelgavnieki. Mūsējiem vārtus guva Renarts Džerods Alksnis un Kristaps Kromans.

Jauno gadu komanda uzsāka 4. janvārī ar graujošu 9:1 uzvaru pār “DKLRM” vienību no Lietuvas. Par pārsteidzošu to var uzskatīt tāpēc, ka iepriekšējā savstarpējā spēlē jelgavnieku pārsvars bija minimāls (6:5). Šoreiz ar trīs vārtiem izcēlās E. Balodis, ar diviem – K.Mendziņš, bet pa vieniem guva Kristers Mārtiņš Bukšs,  K.Kromans, R.Mezītis, Marks Žukovskis un K.Kromans, kurš patlaban ir čempionāta astotais rezultatīvākais uzbrucējs un spēlētājs. Vārtsargs Ņikita Montvids savukārt ir ceturtais pēc vismazāk vidēji spēlē ielaisto ripu skaita.

U16
“JLSS U16” vecā gada nogalē aizvadīja divas spēles, jaunā gada sākumā – vienu un turpina 15 uzvaru sēriju, saglabājot pirmo vietu Latvijas čempionātā.

10.  decembrī izbraukumā “JLSS U16” pārliecinoši (6:2) uzvarēja vienaudžus no “Daugavpils BJSS”. Trīs vārtus mačā guva Ričards Briņecs, divus – Artūrs Karaša,  vienus – Kristers Brauns.

29. decembrī hokeja hallē “Rīga” savukārt atkārtoti pieveikta Latvijas sieviešu hokeja klubu izlase, šoreiz ar rezultātu 9:2. Pa diviem vārtiem guva A.Karaša un K.Brauns, pa vieniem – Daniels Goršānovs, Ralfs Dūša, R.Briņecs, Vitālijs Čerkass un Klāvs Veinbergs.
Janvāra pirmajā svētdienā Jelgavas Ledus hallē pretiniekos bija tabulas sestās vietas īpašniece “IHS/Pārdaugava”, kuru smagā cīņā izdevās pieveikt ar 7:4. Rezultatīvākais spēlētājs bija uzbrucējs A.Karaša (3 vārti un 2 piespēles). Komandas kapteinis K.Brauns guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Pa vieniem vārtiem un vienai piespēlei R.Briņecam un K.Veinbergam.

U16 turnīra rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā atrodas divi jelgavnieki – A.Karaša otrajā pozīcijā, K.Brauns – ceturtajā. Čempionāta rezultatīvāko aizsargu desmitniekā arī ir divi “JLSS U16” hokejisti – D.Goršānovs (pirmais) un Bogdans Hodass (septītais). Bet vārtsargam Artjomam Ļeščenko ir viens no labākajiem rādītājiem vidēji mačā ielaisto ripu ziņā – 2,78, ja ņem vērā aizvadīto spēļu laiku. 

U14 A grupa
“JLSS U14 A” jauniešu vienība pēdējā mēnesī aizvadīja tikai vienu spēli, 16. decembrī Jelgavas Ledus hallē ar 8:1 sagraujot čempionāta pastarīti “Venta 2002”.  Uzvara, kas atnesa trīs punktus, nostiprināja jelgavnieku septīto pozīciju turnīra tabulā.

U14 B grupa
Šīs grupas jauniešiem pagaidām neizdodas atrasts savu spēli un gūt punktus, kas nepieciešami, lai pakāptos turnīra tabulā. Decembra vidū Talsu hokeja hallē piedzīvots bezvārtu zaudējums mājinieku vienībai “Talsu NSS/THK” ar 0:6. Pēc astoņām aizvadītām spēlēm “JLSS U14 B” joprojām ieņem priekšpēdējo, desmito vietu čempionātā.

U12 A grupa
“JLSS U12 A” pēdējo spēli aizvadīja 10. decembrī, “Volvo SC” ledus hallē tiekoties ar trešās vietas īpašnieci “Pārdaugava 06”, un piekāpās ar rezultātu 2:9 . Uzvaru trūkums neļauj komandai pakāpties tabulā uz augstākām pozīcijām, un tā joprojām starp 13 konkurentiem čempionātā ieņem 10. vietu.

U12 B grupa
“JLSS U12 B” mēneša laikā aizvadīja divas spēles, abās zaudēja, bet tas netraucēja komandai saglabāt sesto pozīciju čempionāta tabulā. Decembra vidū Mārupē jelgavnieki cieta 2:14 sagrāvi pret tabulas trešajā ailē esošajiem mājiniekiem, bet 7.  janvārī savās mājās nācās piedzīvot zaudējumu pret ceturtajā vietā esošo “HK Tukums” ar rezultātu 1:9.

U10 A grupa
Bērni (līdz 10 gadu vecumam) no “JLSS 08” decembra sākumā Tukuma Ledus hallē aizvadīja savu otro sabraukumu, un pēc tā no pēdējās vietas čempionātā pakāpās par divām pozīcijām uz augšu. Pēcspēles metienos puiši uzvarēja “Liepāja SSS” vienaudžus ar rezultātu 3:2, bet otrā duelī ar minimālu 1:2 pārsvaru tika atzīts lietuviešu komandas “Vilnius SLRA” pārākums.

U10 B grupa
Šīs grupas komandai “JLSS 09” decembrīs pagāja bez spēlēm, bet pēc sešām iepriekšējām ar astoņiem punktiem tā valsts čempionātā saglabā sesto vietu.


Foto: Ruslans Antropovs (fotoattēlos spēļu momenti:  “JLSS U16”–“IHS Pārdaugava”, “JLSS U18”–“DKLRM” (Lietuva))