ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” viesos zaudē “Mogo” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 11. janvāris 10:19

342
“Zemgale/LLU” viesos zaudē “Mogo” (FOTO)

Jauno gadu “Zemgale/LLU” aizsākusi ar regulārā čempionāta spēli 10. janvārī “Mogo” ledus hallē Rīgā, tiekoties ar “Mogo” vienību. Jelgavniekiem pagalam neveicās ar vārtu realizāciju, un ledus saimnieki panāca uzvaru ar rezultātu 1:4 (0:2; 0:0; 1:2). “Zemgales/LLU” labā vienīgos vārtus guva uzbrucējs Lauris Rancevs.

“Zemgale/LLU” uz spēli devās optimālā sastāvā, jo pēc traumu ārstēšanas uz ledus bija redzami praktiski visi aizsargi, bet uzbrucēju rindās iztrūka Riharda Paškauska un labākā vārtu guvēja Ivana Ribčika. Abi uzbrucēji veseļojās un vēl atgriezīsies komandas sastāvā. Lai kompensētu viņu iztrūkumu, no 1. līgas tika uzaicināts uzbrucējs Jurijs Moiseičenko.

Pirmā trešdaļa sākās atšķirīgi no iepriekšējās savstarpējās spēles Latvijas kausa izcīņā. “Zemgales/LLU” uzdevums bija nezaudēt ripas kontroli, bet, ja arī zaudēt, tad ārpus savas aizsardzības zonas. Principā ar uzdevumu puiši tika galā, bet veiksme pārliecinoši bija “Mogo” pusē. Otrajā trešdaļas minūtē par turēšanu ar nūju tika noraidīts aizsargs Rimants Zeilis. Bez īpašas saspēles “Mogo” uzbrucējs Ronalds Cinks no zilās līnijas ieraidīja ripu Riharda Cimermaņa sargātājos vārtos – 0:1. Otra veiksme ledus saimniekiem uzspīdēja trešdaļas ceturtajā minūtē, kad it kā nevainīgā situācijā Krišs Lipsbergs ieraidīja ripu augšējā stūrī virs vārtsarga pleca, panākot rezultātu 0:2. “Mogo” bija panākuši ļoti labu rezultātu, vēl pirms cīņa vispār sākās. “Zemgales/LLU” treneris Valērijs Kuļibaba nomainīja vārtsargu Rihardu Cimermani pret Reini Petku. Ar šo brīdi spēles gaita izmainījās. Jelgavnieku uzdevums bija izkustināt “Mogo” aizsardzību, lai varētu ieiet pretinieka aizsardzības zonā. Otrās un ceturtās maiņas spēlētājiem tas izdevās trešdaļas vidū. Pieslēdzoties abām pārējām maiņām, “Zemgale/LLU” sāka veidot uzbrukumus, kuri nonāca līdz pretinieka vārtiem un noslēdzās ar metienu vārtu virzienā. Aizsargam Mārtiņam Mežulim gandrīz izdevās ieraidīt ripu vārtos trešdaļas izskaņā, kad jelgavnieki bija vairākumā, bet ripa pēdējā mirklī skāra aizsargu un mainīja lidojuma trajektoriju, aizlidojot garām vārtsarga Henrija Anča sargātiem vārtiem.

Otrā trešdaļa raksturojama ar daudziem noraidījumiem “Zemgales/LLU” sastāvā un komandu abpusējiem uzbrukumiem. “Mogo” trešdaļas septītajā un divpadsmitajā minūtē izveidoja patiesi bīstamas situācijas pie jelgavnieku vārtiem, bet vārtsargs Reinis Petkus kopā ar aizsargiem spēja aizstāvēt savus vārtus arī brīžos, kad ripa lēkāja gar tukšiem vārtiem. “Zemgale/LLU” spēlētāji savukārt izcēlās ar to, ka, spēlējot mazākumā, meta uz vārtiem biežāk nekās vienādos sastāvos. Lai gan spēle ritēja salīdzinoši līdzīgi, abu komandu vārti otrajā trešdaļā palika neskarti.

Uz trešo trešdaļu “Zemgales/LLU” spēlētāji devās pilni pārliecības, ka spēs lauzt spēles gaitu, bet cerības izgaisa jau trešdaļas otrajā minūtē. Jelgavnieki nespēja iziet no savas zonas un izraidīt ripu no tās, ļaujot “Mogo” uzbrucējam Vladimiram Mamonovam izsist ripu caur Reiņa Petkus kājsargiem, panākot rezultātu 0:3. Turpinot mīcīties savā aizsardzības zonā, jelgavnieki panāca to, ka no zilās līnijas ripu raidīja Miks Lipsbergs. Petkus metienu redzēja, bet ripa atsitās pret ķērāja cimda malu, pārlidoja pāri vārtsargam un nokrita pie vārtu līnijas, kur to vārtos ieraidīja Agris Saviels – 0:4. “Zemgales/LLU” spēlētāji, līdzīgi kā pirmajā trešdaļā, ilgi nespēja ieiet “Mogo” aizsardzības zonā. Daudz maz veiksmīgi tas izdevās trešdaļas otrajā pusē, un divpadsmitajā minūtē tas noslēdzās ar Laura Ranceva precīzu metienu – 1:4. Pie vienīgajiem vārtiem spēlē asistēja Valentīns Feoktistovs un Imants Ļeščovs. Līdz trešdaļas beigām “Zemgalei/LLU” neizdevās vairs gūt vārtus un nācās kārtējo reizi pārliecināties, ka “Mogo” ledus halles saimniekus viņu mājās pārspēt pagaidām nekādi neizdodas.


Foto: Ruslans Antropovs