ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs: jelgavnieces atzīst čempionvienības “Laima” pārspēku (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 7. janvāris 16:05

2294
Hokejs: jelgavnieces atzīst čempionvienības “Laima” pārspēku (FOTO)

Jelgavas sieviešu hokeja komanda “L&L” Latvijas čempionāta kārtējā spēlē piekāpās vairākkārtējām čempionēm un arī pašreizējām turnīra līderēm “Laimas” hokejistēm ar rezultātu 0:5. “Spēle bija laba, un arī rezultāts mūsu spēkiem atbilstošs,” pēc Jelgavas Ledus hallē aizvadītā mača atzina jelgavnieču komandas trenere Inguna Lukašēviča. 

Spēku ziņā valstsvienības bāzes komanda “Laima” nenoliedzami ir čempionāta favorīte, un arī šajā spēlē, kā lēsa I.Lukašēviča, rīdziniecēm laukumā ap 80 procentu bija izlases meitenes. No “L&L” Latvijas valstsvienībā, kas decembra vidū Valmierā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Polijas izlasi (1:5 un 5:4 PSM), bija iekļautas un laukumā savu prasmi apliecināja uzbrucēja Laima Elizabete Lukašēviča, aizsardzības spēlētāja Elīza Platā un vārtsardze Guna Estere Gailīte.

Tā kā Latvijas sieviešu hokeja čempionātā piedalās tikai četras komandas (līdz ar minētajām vēl “Laima juniors” un “Hockey Girls”) un tas pēc grafika virzās uz priekšu visai “lēniem soļiem”, spēļu prakses uzturēšanai “L&L” iesaistījusies arī LHL un EHL amatieru turnīros, atklāj I.Lukašēviča. Treniņus reizi divas nedēļā komanda aizvada Mārupes Ledus hallē, bet mājas spēles – Jelgavā, kur nākamais mačs paredzēts 20. janvārī pret “Hockey Girls”.

“L&L” sastāvs 6. janvāra spēlē: G.E.Gailīte, E.Platā, Lolita Goldberga, Dārta Lazda, Māra Trēziņa, Dita Vazne, Ilze Apeltone-Skarnele, Elīna Brice-Matisone, Žanete Vasiļevska, Madara Ērgle.


Foto: Ruslans Antropovs