ZZ.lv ARHĪVS

Zaļeniekos notiks seminārs par lauksaimniecības aktualitātēm

LETA

2018. gada 3. janvāris 20:15

417
Zaļeniekos notiks seminārs par lauksaimniecības aktualitātēm

17. janvārī Zaļeniekos notiks biedrības "Zemnieku Saeima" rīkots seminārs par lauksaimniecības aktualitātēm un vidi saudzējošiem pasākumiem meliorācijas sistēmās, aģentūra LETA uzzināja biedrības mājaslapā.

Semināru pulksten 10 atklās Zemnieku Saeimas valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre, kura sniegs īsu informāciju par projekta "Nutriflow" aktivitātēm.

No pulksten 10.10 saldūdens eksperti iepazīstinās ar ūdens organismu bioloģisko daudzveidību, to lomu pašattīrīšanās procesos, kā arī iespējamiem risinājumiem Zemgales ūdeņu bioloģiskās daudzveidības un funkcionalitātes saglabāšanai arī intensīvas saimniekošanas apstākļos.

No pulksten 11 LLU Vides un ūdenssaimniecības katedras asociētais profesors Ainis Lagzdiņš iepazīstinās ar videi draudzīgu meliorācijas sistēmu elementu izvēli un novietojumu.

Savukārt semināra otrajā daļā no pulksten 11.45 Zemnieku Saeimas valdes priekšsēdētāja vietniece informēs par aktualitātēm lauksaimniecības nozarē šajā gadā, tostarp jaunumiem un darba virzieniem lauksaimniecības likumdošanas jomā, investīciju pasākumiem, jaunās Kopējās Lauksaimniecības politikas veidošanas gaitu un virzieniem.

Pēcāk SIA "Precision farming" valdes loceklis Gatis Bērziņš iepazīstinās ar risinājumiem, lai klimatiskie apstākļi mazāk ietekmētu ražas, bet SIA "CE-BO projekts" valdes loceklis Mārtiņš Cēsinieks iepazīstinās ar vides elementu izbūvi uz Ailes strauta. Pēc tam laikā no pulksten 14 sekos demonstrējuma vietas apmeklējums pie Ailes strauta.

Visi interesenti semināram var pieteikties līdz 15. janvārim, rakstot uz biedrības e-pastu vai zvanot uz tālruni 67027044.

Seminārs notiks 17. janvārī Pūteļu krogā.

Zemnieku Saeima ir dibināta 1999. gadā. Zemnieku Saeimas biedri ir gandrīz 900 mazu un lielu saimniecību, kas kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 tūkstošus hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes (augkopība 54 procenti, piena lopkopība 38 procenti, citas nozares astoņi procenti) un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbiniekiem.


Foto: no arhīva