ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada Pašvaldības policiju no janvāra vadīs vecākā inspektore Tarvida

LETA

2017. gada 28. decembris 20:01

1933
Jelgavas novada Pašvaldības policiju no janvāra vadīs vecākā inspektore Tarvida

Jelgavas novada Pašvaldības policiju no 1. janvāra vadīs Inese Tarvida, kas līdz šim policijā strādāja par vecāko inspektori, šodien lēmusi novada dome.

Tarvidu par atbilstošāko kandidāti izvēlējās komisija, kas vērtēja septiņus pretendentus amatam. Tarvida līdzās iepriekšējam vadītājam pašvaldības policijā strādājusi jau kopš novada izveides.

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone skaidroja, ka Tarvidas profesionālās gaitas lielāko dzīves daļu saistītas ar policijas darbu. 1994. gadā viņa sāka strādāt Valsts robežsardzes Jelgavas pārvaldē par vecāko speciālisti. Vēlāk viņa strādāja arī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas birojā. Jelgavas novada Pašvaldības policijā Tarvida sāka strādāt 2010. gadā, sākotnēji pildot sekretāres–administratīvās lietvedes pienākumus, bet kopš 2014. gada viņa ieņem vecākās inspektores amatu.

Tarvidas iecelšana jaunajā amatā saskaņota arī ar Iekšlietu ministriju.

Tarvida jaunajā amatā sāks strādāt no 1. janvāra. Pašlaik viņa ir pašvaldības policijas vadītāja pienākumu izpildītāja.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais Pašvaldības policijas priekšnieks Haralds Dauginovičs iesniedza atlūgumu. Dauginovičs nolēma amatu atstāt, jo esot pienācis laiks amata vietu nodot jaunākiem un azartiskākiem cilvēkiem.

Jelgavas novada pašvaldībā par policijas vadītāju Dauginovičs sāka strādāt 2010. gadā, bet pirms tam ieņēma vadošus amatus Valsts policijas Dobeles pilsētas un rajona policijas pārvaldē un Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldē.


Foto: Raitis Puriņš