ZZ.lv ARHĪVS

Partija “Progresīvie” dibina Jelgavas nodaļu

zz.lv

2017. gada 11. decembris 14:01

244
Partija “Progresīvie” dibina Jelgavas nodaļu

Partija “Progresīvie” dibinājusi Jelgavas nodaļu, informē partijas pārstāve Ieva Lazda.

“Mūsu partijā parādās aizvien vairāk jelgavnieku, kuriem rūp Jelgava un tās novads. Gan Latvijā, gan Jelgavā mēs vēlamies redzēt sociāli atbildīgas politikas īstenošanu. Nodaļu dibinām ar mērķi pulcēt ap sevi biedrus, kuri veidotu stipru komandu, kas ir gatavi iestāties par savas pilsētas, novada un valsts attīstību,” norāda partijas biedrs Jelgavas nodaļas dibināšanas iniciators Jānis Vekmans. “Aicinām ikvienu Jelgavas iedzīvotāju nākt pie mums un izklāstīt savas problēmas, vēlmes un idejas. Katrs šāds stāsts mums palīdzēs labāk apzināt reālo situāciju, kādā dzīvojam.”

Jelgavas nodaļa būs trešā partijas reģionālā nodaļa – tā jau ir oficiāli pārstāvēta Jūrmalā un Aizputē. Aizputes domē 2017. gada pašvaldību vēlēšanās no partijas saraksta tika ievēlēti četri deputāti.

“Progresīvie” ir sociāldemokrātiska politiskā partija. Tās ideāls ir tāda valsts un sabiedrība, kuru raksturo taisnīgums, uzskatu brīvība, atvērtība, cilvēku vienlīdzība un solidaritāte. Partija iestājas par sociāli atbildīgu politiku, pilsoņu līdzdalību un līdzatbildību par valstī notiekošo, visu sabiedrības locekļu lojālu attieksmi pret Latvijas valstiskumu, par ziemeļvalstu labklājības modeļa ieviešanu Latvijā, kurā tiek īstenota politika, kā pamatā ir solidāras attiecības starp visiem sabiedrības locekļiem.

Partijas priekšsēdētājs ir Māris Graudiņš, ģenerālsekretārs Roberts Putnis.