ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā algas plāno palielināt līdzsvaroti

Agnese Leiburga

2017. gada 11. decembris 08:16

658
Jelgavas novadā algas plāno palielināt līdzsvaroti

Līdz ar izmaiņām minimālās algas apmērā nākamajā gadā Jelgavas novada pašvaldība, plānojot jaunā gada budžetu, pārskatījusi visu savā pakļautībā strādājošo iestāžu darbinieku – kopumā 1200 cilvēku – atalgojumu. Ir izstrādāts algoritms, pēc kura ikvienai no amatalgu grupām plānots procentuāli noteikts palielinājums. Attiecīgi katrai nākamajai amatalgas grupai piemērojot arvien mazāku procentuālo apmēru, līdzsvaroti un samērīgi plānots kaut neliels kāpums it visām amatalgu kategorijām, “Ziņas” informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Jelgavas novada pašvaldībai nākamā gada budžetā šīs izmaiņas prasīs 750 000 eiro.

D.Kaņepone skaidro, ka pilnībā pārskatīt atalgojumu visām amatalgu grupām pašvaldība nolēma, jau plānojot minimālās algas piemērošanas nepieciešamību, jo atalgojuma celšana vienai amatalgu grupai izjauc secību un līdzsvaru starp citām.

“Ņemot vērā, ka valstī noteiktais gaidāmais minimālās algas kāpums ir salīdzinoši straujš – no 380 uz 430 eiro –, Jelgavas novada pašvaldībā, pārskatot minimālās mēnešalgas saņēmējus, tas attiektos uz 258 amatalgu likmēm, un tās pārsvarā ir apkopējas un tehniskie strādnieki izglītības iestādēs, aktivitāšu centros. Taču šai grupai ar nelielu starpību seko nākamā kategorija, kurā ir pēc atbildības, kvalifikācijas un kompetencēm augstāki speciālisti. Līdz ar to atalgojuma sistēma bija jāpārskata pilnībā, izlīdzinot un arī nosakot pašvaldības vērtējumā prioritārās jomas, piemēram, informācijas tehnoloģijas, izglītība, sociālais dienests, policija un arī bāriņtiesa,” stāsta izpilddirektors Ivars Romānovs.


Foto: no interneta resursiem