ZZ.lv ARHĪVS

“Kurbads” paliek nepārspēts, Zeilim pirmie vārti (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 7. decembris 10:50

50
“Kurbads” paliek nepārspēts, Zeilim pirmie vārti (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārajā čempionātā “Zemgale/LLU” savās mājās Jelgavas Ledus hallē 2. decembrī bija spiesti atzīt “Kurbada” pārākumu ar rezultātu 2:5 (0:1; 2:1; 0:3). Jelgavnieku aizsargs Rimants Zeilis spēlē guva savus pirmos vārtus komandas sastāvā.

Pirmo trešdaļu aktīvi iesāka “Kurbada” spēlētāji, liekot jelgavniekiem vairāk aizstāvieties savā aizsardzības zonā. Tomēr viesu spiediens nebija tik liels, lai “Zemgale/LLU” nespētu atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem. Trešajā minūtē laukuma saimnieki nopelnīja noraidījumu, bet izturēja to bez zaudētiem vārtiem. Spēles vidus daļā ripas kontrole izlīdzinājās un “Zemgale/LLU” spēlētāji izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus. Diemžēl sešpadsmitajā minūtē tika nopelnīts vēl viens noraidījums, un to spēja realizēt viesu uzbrucējs Deivids Sarkanis – 0:1. Trešdaļas noslēgumā bez viena laukuma spēlētāja palika “Kurbads”, kurš tā pirmo minūti spēja izturēt bez zaudētiem vārtiem.

Otrajā trešdaļā “Kurbads” izturēja vienu minūti mazākumā un agresīvi devās pretuzbrukumā, izveidojot ļoti bīstamas situācija pie jelgavnieku vārtiem, ar kuriem nācās tikt galā “Zemgales/LLU” vārtsargam Rihardam Cimermanim. Sestajā minūtē viesi saņēma vēl vienu noraidījumu, un šoreiz pēc Raivja Kurnigina piespēlēs vārtu guva Olafs Aploks – 1:1. “Kurbads” turpināja iesāktos agresīvos uzbrukumus, bet jelgavnieki atbildēja ar ātriem pretuzbrukumiem. Trešdaļas vidū viesu spiediens salauza “Zemgales/LLU” ceturtā virknējuma pretestību, un Mārtiņa Cipuļa gūtie vārti otro reizi spēlē izvirzīja “Kurbadu” vadībā ar rezultātu – 1:2. Trešdaļas četrpadsmitajā minūtē viesi izpelnījās noraidījumu uz četrām minūtēm, un pēc ilgām izspēlēm, Ričarda Bernharda un Raivja Kurnigina piespēlēm ripu vārtos no zilās līnijas ieraidīja aizsargs Rimants Zeilis – 2:2. Zeilim tie ir pirmie vārti “Zemgales/LLU” sastāvā. Turpinājumā “Kurbads” ar noteikumu pārkāpumu aprāva Raivja Kurnigina ātro pretuzbrukumu, bet viņam diemžēl neizdevās realizēt soda metienu. Pēdējā trešdaļas minūtē jelgavnieki nopelnīja noraidījumu, kas izmainīja spēles rezultātu trešās trešdaļas sākumā.

“Kurbada” spēlētājiem vairākumā bija nepieciešama tikai 21 sekunde, lai trešo reizi izvirzītos spēles vadībā, jo vārtus guva Mārtiņš Gipters – 2:3. Trešdaļas piektajā minūtē viesu spēlētāji ar enerģisko cīņu jelgavnieku aizsardzības zonā piespieda ledus saimniekiem piekāpties vēlreiz, ļaujot vārtus gūt Sandim Zolmanim – 2:4. “Zemgales/LLU” puiši trešdaļas gaitā turpināja mēģinājumus atspēlēties, bet viesu spiediens bija vēl lielāks. Trīs minūtes līdz spēles beigām Edgars Brancis vēl vairāk palielināja “Kurbada” pārākumu, gūstot piektos vārtus – 2:5.


Foto: Ruslans Antropovs