ZZ.lv ARHĪVS

Tornī divas jaunas izstādes – plecu lakati un mandalas

zz.lv

2017. gada 5. decembris 11:55

858
Tornī divas jaunas izstādes – plecu lakati un mandalas

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apskatāmas divas jaunas izstādes – Ausmas Spalviņas austo plecu lakatu izstāde un Līgas Mickēvičas austo mandalu izstāde, informē Jelgavas reģionālā Tūrisma centra pārstāve Sandra Grigorjeva.

Izstādē “Gaidot ziemu” apskatāma audējas Ausmas Spalviņas dažādu izmēru un krāsu vilnas lakatu kolekcija. Vilnas lakati tradicionāli tika austi kā ziemas apģērbs. Kā stāsta māksliniece, katrs lakats ir īpašs un neatkārtojams, jo izauklēts gluži kā bērns, kas dzimis, krāsojot dziju, velkot metus, un izaudzis, aužot un veidojot bārkstis. Mākslinieci iedvesmo dabas ainavas, kas rada idejas jauniem krāsu salikumiem un noskaņai lakatos. Izstāde būs apskatāma līdz 22. decembrim torņa konferenču zālē. Tikšanās ar mākslinieci paredzēta 14. decembrī pulksten 18 lekciju cikla par latviešu tradicionālo tautas tērpu seminārā “Plecu segu attīstība Latvijā 19.–20. gadsimtā”, kur māksliniece piedalīsies ar plecu lakatu kolekciju.

Savukārt Līgas Mickēvičas austo mandalu izstādē “Sajūtu saules” redzamas desmit krāsainas mandalas, kas darinātas no vilnas dzijas. Māksliniece uzskata, ka, veidojot mandalu, ir iespēja izpaust radošo potenciālu un atainot cilvēka iekšējo būtību un noskaņu. Veidojot mandalu, jābūt šeit un tagad, turklāt, to darinot, tiek noslīpēta pacietība, kas steidzīgajā pasaulē ir nepieciešama. Izstāde apskatāma līdz 3. janvārim torņa kāpņu telpā.

Vairāk informācijas par izstādēm, zvanot uz tālruni 63005445 vai e-pastā tic@tornis.jelgava.lv.


Publicitātes foto