ZZ.lv ARHĪVS

Gājēju tilts pie Garozas skolas būs no betona un tērauda

Gaitis Grūtups

2017. gada 4. decembris 08:25

812
Gājēju tilts pie Garozas skolas būs no betona un tērauda

Ozolnieku novada pašvaldība trešo reizi izsludinājusi iepirkumu gājēju tilta pār Iecavas upi izbūvei pie Garozas pamatskolas Salgales pagastā. Tiltu paredzēts būvēt pērn sagāzušās koka laipas vietā, un tā drošības aprēķinā ņemti vērā pali, kādi Salgales pagastā varētu būt reizi simts gados.

“Ziņas” jau rakstīja, ka tikai laimīgas nejaušības un 7. klases zēnu attapības dēļ 2016. gada martā bez upuriem sagāzās sarūsējušās tērauda trosēs iekārtā koka laipa pār Iecavu pie Garozas pamatskolas. Pašvaldības nolaidības dēļ šis tilts nebija nekādā uzskaitē un kopš tā uzbūvēšanas 1977. gadā netika arī pārbaudīts. Pēc avārijas vēl Pētera Veļecka vadītā Ozolnieku novada pašvaldība izsludināja iepirkumu tilta atjaunošanai. Process tika apturēts, jo tolaik jau ievēlētais domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš virzīto projektu neatzina par pietiekami drošu. Tagad iepirkums izsludināts atkārtoti. Ozolnieku novada Iepirkumu komisijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Svetlana Krūmiņa atzīst, ka iepriekš atvēlēts par maz līdzekļu, lai tiltu uzbūvētu pietiekami labu.

Jaunais tilts plānots no betona un tērauda konstrukcijām. Uzņēmēju piedāvājumi tiek pieņemti līdz 8. decembrim. Tilta būvniecības darbi jāpabeidz līdz 2018. gada 1. jūlijam.

Iecava pie Garozas pamatskolas ir apmēram piecpadsmit metru plata un divus metrus dziļa. Palu laikā upē šajā vietā ir diezgan liela straume. Pēc vietējo iedzīvotāju teiktā, upe ir pilna ar siekstām, tādēļ šajā vietā vasarās parasti nepeldas.


Foto: Raitis Puriņš