ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” savās mājās uzvar vienu no turnīra līderiem “Mogo” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 27. novembris 15:29

497
“Zemgale/LLU” savās mājās uzvar vienu no turnīra līderiem “Mogo” (FOTO)

“Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē 2017. gada 25. novembrī Jelgavas Ledus hallē “Zemgale/LLU” pieveica vienu no turnīra līderiem “Mogo” ar rezultātu 3:1 (2:0; 0:0; 1:1). Jelgavnieki izvirzījās vadībā jau pirmajā trešdaļā ar divu vārtu pārsvaru un, neskatoties uz spēku izsīkumu, spēja to nosargāt līdz spēles beigām.

Respektējot “Mogo” pieredzi, “Zemgales/LLU” treneri uz spēli aicināja visus savus labākos spēlētājus, ieskaitot arī no 1. līgas komandas “Zemgale/JLSS”. Aizsardzībā joprojām uz ledus nevarēja kāpt aizsargs Matīss Gelažis, kuru ļoti gribētos redzēt gūstam uzvaras kopā ar pārējo komandu. No 1. līgas ceturto maiņu stiprināja Kristaps Namiķis un Aksels Indrijaitis.

Pirmo trešdaļu komandas atklāja ar ātru un atklātu mūsdienu hokeju, kurā uzbrukumi neapstājās ne uz mirkli. Spēlētāji uzbruka pretiniekam jau viņu aizsardzības zonā, un cīņa par ripu noritēja visa laukuma garumā. Pirmās piecas minūtes spēle notika praktiski bez apstājas un iemetieniem, kad savu īpašo uzcītību parādīja “Zemgales/LLU” ceturtā maiņa. Sestajā minūtē aiz pretinieka vārtiem ripu izcīnīja uzbrucējs Kristaps Legzdiņš un atdeva piespēli uz vārtu priekšu uzbrucējam Emīlam Potāpovam, kurš to nekavējoties raidīja starp vārtsarga Henrija Anča kājsargiem. Ripa aizķērās aiz kājsargiem, bet inerces iespaidā ieslīdēja vārtos – 1:0. Ceturtā maiņa arī līdz trešdaļas beigām izcēlās ar vareniem momentiem pie “Mogo” vārtiem, bet bez gūtiem vārtiem. Piecpadsmitajā trešdaļas minūtē uzbrucējs Raivis Kurnigins piespēlēja ripu uz vārtu priekšu Ričardam Bernhardam, kurš to raidīja uz vārtiem. Vārtsargs Henrijs Ančs ripu atvairīja, bet uzbrucējs Kristaps Millers bija pie tās pirmais un ieraidīja to neaizsargātā vārtu stūrī, panākot rezultātu 2:0. Jāuzteic arī “Zemgales/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš vairākos momentos glāba savu komandu no vārtu zaudējumiem.

Otrajā trešdaļā “Mogo” pārņēma spēles iniciatīvu, un jelgavnieki trešdaļas sākumā bija spiesti aizsargāties pie saviem vārtiem. Rīdzinieki mēģināja lauzt spēles ritējumu, provocējot mūsējos, un vairākas reizes tā dēļ izcēlās dūru kaujas. Katra no komandām trešdaļā nopelnīja pa pieciem noraidījumiem, bet tos nespēja izmantot sev par labu, un trešdaļa noslēdzās bez vārtu gūšanas.

Trešajā trešdaļā “Mogo” bija motivēta lauzt spēles gaitu un, kontrolējot ripu, pamatīgi radīja bažas par jelgavnieku spējām to izturēt. Tomēr “Zemgales/LLU” spēlētāji saliedēti cīnījās aizsardzībā un spēja nosargāt savus vārtus lielāko daļu trešdaļas. Piecpadsmitajā minūtē rīdzinieki ieguva ripu cīņā aiz jelgavnieku vārtiem un skaistā saspēlē nogādāja to pie vārtiem, kur to nepiespiestu vārtos ieraidīja Juris Ziemiņš – 2:1. Samazinot spēles rezultātu līdz minimumam, “Mogo” gāja uz visu banku, lai izlīdzinātu spēles rezultātu, un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. “Zemgales/LLU” spēlētāji ar skatītāju atbalstu pašaizliedzīgi aizstāvējās savā aizsardzības zonā un neļāva ieraidīt ripu vārtos. Protams, lielākais varonis šajā cīņā bija “Zemgales/LLU” vārtsargs Rihards Cimermanis. Pēdējā trešdaļas minūtē uzbrucējs Kristaps Millers spēles laukuma vidū pārtvēra kļūdaino “Mogo” piespēli un atdeva to Laurim Rancevam. Rancevs pa kreiso malu ieskrēja pretinieka zonā, apspēlēja aizsargu Agri Savielu un ieraidīja ripu vārtos – 3:1. Uzbrucējam Kristapam Milleram tā bija 50. rezultatīvā piespēle klubā.

Ar šo uzvaru “Zemgale/LLU” pietuvinās otrajā vietā esošajai “Liepājas/Optibet” komandai, no kuras viņus šķir tikai četri punkti. Joprojām ļoti cieši komandai seko “Kurbads”, kurš atpaliek par trim punktiem un kuram rezervē ir vēl divas spēles. Trešdien, 29. novembrī, Liepājā sagaidīs aizraujoša spēle ar “Liepāju/Optibet” un “Zemgali/LLU”. Lieki teikt, ka abu komandu cīkstēšanās vienmēr ir bijusi intrigām bagāta, bet šoreiz tā būs īpaši pastiprināta, jo no rezultāta būs atkarīga abu komandu pozīcija “Optibet” hokeja līgas turnīra tabulā. 


Foto: Ruslans Antropovs