ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Jaunais teātris jubileju svinēs ar dokumentālas filmas pirmizrādi

zz.lv

2017. gada 23. novembris 18:59

148
Jelgavas Jaunais teātris jubileju svinēs ar dokumentālas filmas pirmizrādi

Par godu Jelgavas Jaunā teātra 25. dzimšanas dienai tapusi dokumentāla filma “Katras beigas ir jauns sākums”. Filma vēsta par teātra izveidošanos un attīstību, režisoriem un aktieriem.

Filma veidota no režisoru un aktieru stāstiem, atmiņām, arhīvu bildēm, aptverot Jelgavas Jaunā teātra pastāvēšanu. Filmu veidojuši teātra režisors Rihards Gāle un ilggadējs aktieris Jēkabs Kalnājs, kuri intervējuši 30 Jelgavas Jaunā teātra personības, lai iegūtu iespējami plašu skatījumu uz dažādos posmos notikušajām teātra pārmaiņām. “Vienmēr esmu bijis lepns par to, ka esmu daļa no Jelgavas Jaunā teātra, jo strādāt kopā ar tik aktīvi domājošu, brīvdomīgu, aktīvu un atraktīvu personību kopumu ir vienlīdz lieliski un sarežģīti. Man bija sajūta, ka dokumentālās filmas veidošana, pirmkārt, ir būtiska mūsu teātrim, lai jauniešiem, kas šobrīd tikai sāk darbu teātra studijā, ir skaidra sajūta par to, cik nozīmīgā un pamatīgā kolektīvā viņi strādā. Otrkārt, gribēju pateikt paldies par man izrādīto uzticību pirms septiņiem gadiem, kad kļuvu par teātra režisoru,” par vienu no Latvijas drosmīgākajiem amatierteātriem teic R.Gāle. Dokumentālo filmu būs iespējams noskatīties arī pēc jubilejas svinībām, bet par to tuvāka informācija sekos.

Filmas pirmizrāde būs tikai viens no jubilejas svinību elementiem, jo jaunu skatījumu uz teātra izrāžu bildēm un plakātiem ir izveidojuši teātra ilggadējie aktieri Agnese Karlsone un Rihards Goldmanis, kuru darbus varēs novērtēt pirms filmas. Viesi tiek aicināti sanākt kopā, lai teātra salidojuma gaisotnē baudītu dzīvo mūziku, atmosfēru, uzkodas un atspirdzinājumus. “Apsveikumi, novēlējumi, muzikālas un/vai teatrālas performances ir ļoti vēlamas. Atļauts ir viss, kas nav pretlikumīgs,” aicina teātris.

Uz 25 gadu jubilejas svinībām teātris ielūdz savus aktierus un režisorus, māksliniekus un palīgus, domu un laika biedrus, draugus un atbalstītājus 25. novembrī pulksten 18 kultūras namā “Rota”.




Foto: no arhīva