ZZ.lv ARHĪVS

“Izskrien Latviju Jelgavā” (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 17. novembris 21:05

6294
“Izskrien Latviju Jelgavā” (FOTO)

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienu, Jelgavas Vieglatlētikas klubs un Sporta servisa centrs šovakar aicināja iedzīvotājus piedalīties akcijā “Izskrien Latviju Jelgavā”. Startējuši Mātera un Ūdendsvada ielas krustojumā, dažāda vecuma skrējēji, nūjotāji un arī pa kādam riteņbraucējam kopīgi veica ap 4,7 kilometru garuma trasi, kas simboliski iezīmēja Latvijas kontūru pilsētas ielās: maršruts veda pa Ūdensvada, Pētera, Dārza, Tērvetes, Raiņa, Vaļņu, Mātera, Svētes, Pasta, Katoļu, Driksas, Akadēmijas, Sporta, Jāņa ielu un Zemgales prospektu.

Dalībnieku vidū bija gan ģimenes ar bērniem, gan nopietnāki sportisti, kuriem šāvakara pasākums bija drīzāk tāda kā emocionāla iesildīšanās rītdienas startiem. Tā orientieriste Māra Bolšteina pastāstīja, ka rīt piedalīsies sešu stundu Rīgas rogainingā, Juris Bērziņš, Arvīds Tareila, Ervīns Kaļass, Ilze Sermolīte, Jānis un Raisa Marčinki dosies uz ikgadējo 18. novembra skrējienu “Rembates aplis”, bet Salvis Brasavs gatavojas izskriet vēl vienu 18 kilometru garuma Latvijas kontūru tepat Jelgavā.

“Pirmoreiz skrējām pagājušā gada 18. novembrī, pēc tam šāgada 4. maijā, šī būs jau trešā reize. Oficiāli,” viņš piebilst, jo pārbaudes pēc izskrējis trasi arī iepriekš un secinājis, ka ar sausām kājām šoreiz cauri netikt.

“Pulcēsimies pulksten 9 no rīta pie Jelgavas Sporta halles. Pieteikušies pagaidām ap 50 dalībnieku, bet var pievienoties arī citi,” “Ziņām” pastāstīja Lauku atbalsta dienesta speciāliste Dace Šķirus, kas kopā ar kolēģi Salvi pērn ķērās pie citviet pamanītās idejas īstenošanas arī Jelgavā. “Uz šāvakara pasākumu netiku, bet rīt gan skriešu. Labs datums, labs distances garums,” Dace paredz, ka tas būs arī labs valsts svētku dienas iesākums.


Foto: Raitis Puriņš