ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” pārliecinoši pieveic “Prizmu” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 15. novembris 23:50

250
“Zemgale/LLU” pārliecinoši pieveic “Prizmu” (FOTO)

“Zemgale/LLU” “Optibet” hokeja līgas regulāro spēli aizvadīja izbraukumā pret komandu “Prizma”. Mača sākums “Volvo” hallē liecināja, ka rīdzinieki gatavojušies dot pretsparu, tomēr  noslēgumā bija spiesti atzīt jelgavnieku pārākumu ar 2:8 (0:1; 1:4; 1:3). Tādējādi jelgavniekiem turnīra tabulā patlaban līdzīgs punktu skaits ar trešajā vietā esošo “Kurbadu”, kuru iepriekšējā spēlē izbraukumā izdevās pārspēt ar 2:1 pēcspēles metienos.

Pirmo trešdaļu HK “Prizma” uzsāka enerģiski, vairākkārt bīstami apdraudot Riharda Cimermaņa  sargātos vārtus. Rihards, atgriezies no debijas Latvijas izlasē, bija koncentrējies no pirmajām sekundēm, un visas ripas tika atvairītas. Ledus saimnieku ofensīva lika “Zemgale/LLU” spēlētājiem sasparoties un pāriet uzbrukumā, bet rīdzinieku pusē teicami spēlēja vārtsargs Edgars Lūsiņš.. Trešdaļas gaitā mūsējie nopelnīja divus noraidījumus, ko pretiniekiem neizdevās izmantot, savukārt jau tuvāk izskaņai viens uz vārtiem izrāvās Raivis Kurņigins. Viņa metiens trāpīja vārtu stabā, bet atlēkušu to pirmais uztvēra Lauris Rancevs un ieraidīja vārtos. Trešdaļa noslēdzās ar 1:0 un spēli četratā, kas iesniedzās vēl otrajā periodā, jo aizsargs Krišs Grundmanis par nepareizu uzbrukumu bija noraidīts līdz spēles beigām un “Zemgale/LLU” palika mazākumā uz piecām minūtēm.

Izturējuši mazākuma spriedzi bez zaudējumiem, jelgavnieki trešdaļas sestajā minūtē izrāvās ātrā uzbrukumā, ko pēc Artjoma Ogorodņikova un Ivana Ribčika piespēlēm ar vārtu guvumu noslēdza Valentīns Feoktistovs. Pusotru minūti vēlāk līdzīgā veidā pēc Ričarda Bernharda un Imanta Ļeščova piespēles eleganti ar vārtu guvumu atzīmējās Kristaps Legzdiņš.

Zaudējuši trešos vārtus, “Prizmas” spēlētāji pazaudēja arī koncentrāciju un sāka pieļaut rupjas kļūdas, kas noveda pie noraidījumiem un vēl divu vārtu zaudējuma R.Kurņigina un Mārtiņa Mežuļa izpildījumā (piespēles – Imants Ļeščovs, Olafs Aploks, V.Feoktistovs, A.Ogorodņikovs).

Līdz trešdaļas beigām un arī pēdējā cēliena sākumā pa reizei kapitulēja arī R.Cimermanis, taču jelgavnieki turpināja audzēt savu pārsvaru, kas mača noslēgumā sasniedza jau sešu vārtu starpību. Precīzs bija A.Ogorodņikovs, divreiz izcēlās I.Ribčiks, abi līdz ar V.Feoktistovu savstarpēji asistēja arī ar piespēlēm.



Foto: Ruslans Antropovs